28 mei 2019  
Militaire springruiters in oktober naar China

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van 18 tot en met 27 oktober 2019 worden de 7e Military World Summer Games gehouden in Wuhan, China; onze springruiters zijn erbij!

Dat besluit is genomen door het hoofd van het Bureau Internationale Militaire Sport, na overleg met de teammanager van de springequipe, Majoor der Koninklijke Marechaussee Bart Maandag. De samenstelling van de equipe, die zal bestaan uit drie ruiters, wordt de komende maanden bepaald. Bijzonder is dat de deelnemers niet met hun eigen maar met een geloot paard zullen starten.

Tijdens deze Military World Summer Games, die worden georganiseerd door de International Military Sports Council (CISM), strijden militaire sporters met elkaar in 23 CISM-sporten. Enkele daarvan zijn opengesteld voor para-atleten, waaronder in elk geval atletiek en boogschieten. Verder staat boksen voor vrouwen voor het eerst op het programma

De Military World Summer Games worden elke vier jaar georganiseerd, steeds een jaar voor de Olympische Spelen. In 1995 besloot CISM om niet langer ieder jaar meer dan vijftien militaire wereldkampioenschappen te organiseren, maar deze gezamenlijk te houden tijdens Military World Games. De eerste vonden plaats in Rome en markeerden de 50e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de ratificatie van het VN-Handvest.

Naast de Military World Summer Games organiseert CISM ook de Military World Winter Games - in 2021 voor de vierde keer (in Berchtesgaden, Duitsland). In sommige sporten worden nog wel aparte Militaire Wereldkampioenschappen gehouden, zoals in 2017, toen de Nederlandse springequipe in Frankrijk vijfde werd.

 

Naast de springruiters heeft ook Huzaar 1 (R) Anne Bavelaar, ruiter bij het Cavalerie Ere-Escorte, zich geplaatst voor de Military World Summer Games op het onderdeel moderne vijfkamp.

 

Generaal-majoor der Fuseliers b.d. Hans van der Louw, voorzitter Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!' (MRV): 'Ik ben blij en trots dat onze militaire springruiters en ook Anne Bavelaar in de moderne vijfkamp naar de Military World Summer Games mogen. Opnieuw bewijs dat de militaire ruitersport geweldig in de lift zit! De MRV wenst alle deelnemers veel succes en zal er in de voorbereiding alles wat binnen de mogelijkheden ligt aan doen om de hen te steunen. We gaan hun prestaties volgen en hopen op een geweldig resultaat!'.


Zodra de namen van de deelnemende springruiters bekend zijn, worden deze met een nieuwsbericht en via Instagram gecommuniceerd. Klik hier voor meer informatie over de Military World Summer Games.