28 mei 2019  
Militaire springruiters naar 7e Military World Summer Games in China

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van 15 tot 30 oktober 2019 worden de 7e Military World Summer Games gehouden in Wuhan City (China) en onze springruiters zijn erbij! Dat besluit is genomen door H-BIMS na overleg met de Team Manager van de springequipe, Majoor KMar Bart Maandag. De definitieve samenstelling van de equipe die bestaat uit 3 ruiters, wordt in de komende periode bepaald. Bijzonder aan de springruiterwedstrijd is dat de deelnemers niet met hun eigen paard meedoen, maar starten op een “geloot” paard.
Tijdens deze wedstrijden die worden georganiseerd door de CISM (International Military Sports Council) strijden militaire sporters met elkaar in 23 CISM-sporten en een demonstratiesport (tennis). Enkele sporten zijn opengesteld voor para-atleten (in ieder geval atletiek en boogschieten) en ook staat boksen voor vrouwen voor het eerst op het programma. 
De Military World Summer Games worden iedere 4 jaar georganiseerd, steeds een jaar voor de Olympische Spelen. Vanaf 1995 besloot de CISM om niet langer ieder jaar meer dan 15 aparte militaire wereldkampioenschappen te organiseren, maar deze gezamenlijk te houden tijdens Military World Games. De eerste vonden plaats in Rome en markeerden de 50e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de ratificatie van het VN Handvest. Naast de Summer Games organiseert CISM ook de Military World Winter Games. In 2021 voor de 4e keer, dan in Berchtesgaden (DUI). In sommige sporten, zoals voetbal, worden nog wel aparte wereldkampioenschappen gehouden, en ook vinden tussen de Military World Summer Games wereldkampioenschappen plaats, zoals voor de springruiters in 2017 in Frankrijk waar de Nederlandse equipe 5e werd.
 
Naast de springruiters heeft ook Huz1 Anne Bavelaar, lid van het Cavalerie Ere-Escorte zich geplaatst voor de Military World Summer Games op het onderdeel Moderne Vijfkamp. 
Voorzitter van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’, Generaal-majoor b.d. Hans van der Louw: “Ik ben ontzettend blij en trots dat onze militaire springruiters en ook Anne Bavelaar in de Moderne Vijfkamp naar de Military World Summer Games mogen. Een bewijs opnieuw dat de militaire ruitersport geweldig in de lift zit! De MRV wenst alle deelnemers ontzettend veel succes en zal er in de voorbereiding alles wat binnen onze mogelijkheden ligt aan doen om de militaire ruiters te steunen. We gaan de prestaties van onze ruiters goed volgen en hopen op een geweldig resultaat!”
Zodra de namen van de deelnemende springruiters bekend zijn, worden deze middels een nieuwsbericht en via ons Instagram-account met de leden gedeeld. 
Voor meer informatie over de Military World Summer Games, zie hier.


De 7e Military World Summer Games gehouden in Wuhan City (China)