24 mei 2019  
Inschrijving examen en driekamp Nootdorp open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 30 juni organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling 's-Gravenhage, voor de derde maal een militaire driekamp springen, hardlopen, schieten op Hippisch Centrum Nootdorp (HCN) in Nootdorp.

 

Die dag kan ook het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald. De examinering van het MRb staat daarbij op zichzelf en maakt geen deel uit van de driekamp; de examinering van het MRbZ kan, indien gewenst, onderdeel uitmaken van de driekamp.  

 

De militaire driekamp bestaat uit: 

  • het nieuwe springparcours voor MRbZ (klik hier)
  • een obstacle run (tweemaal ca. 750m hardlopen) in combinatie met (laser)schieten (op ca. 7 meter).

 

Het hardlopen en schieten is een variant op de combined event / laser run uit de Moderne Vijfkamp (wapens worden verzorgd). Deelnemers op alle drie onderdelen strijden om de jhr Jaap Boreel-bokaal.

 

Deelnemers kunnen zich ook opgeven om alleen het MRbZ-examen af te leggen; hiervoor bedraagt het minimaal aantal deelnemers vijf. In beginsel biedt HCN de mogelijkheid om een paard te huren voor het afleggen van het examen. Voorwaarde is dat de kandidaat na aanmelding zo spoedig mogelijk contact opneemt met HCN voor een afspraak om voor te rijden. Het bestuur van de afdeling 's-Gravenhage en de instructeur van HCN bepalen dan in overleg of de kandidaat gereed is voor het afleggen van het MRbZ-examen.

 

Deze militaire driekamp is een ideaal oefenmoment voor de jaarlijkse Coubertin Cup, tevens NK Moderne Vijfkamp, waarop naast het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF ook MRbZ kan worden behaald. Klik hier voor de recent gepubliceerde nieuwe eisen voor 2019.

 

Neem contact op met Ritmeester (R) der Huzaren drs Erwin Rossmeisl voor meer informatie en om je aan te melden (klik hier), waarna het wedstrijdreglement wordt toegestuurd. Examen kandidaten die niet deelnemen aan de driekamp kunnen zich hier inschrijven.

 Kornet Indra Sital behaalde het Militair Ruiterbewijs in mei 2014 op Hippisch Centrum Nootdorp