24 mei 2019  
Inschrijving examen en driekamp Nootdorp open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 30 juni organiseert de ’s-Gravenhaagse Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', voor de derde maal een militaire driekamp springen, hardlopen, schieten op Hippisch Centrum Nootdorp (HCN) in Nootdorp.

 

Tevens wordt er op deze dag de mogelijkheid geboden tot het behalen van zowel het MRB standaard als MRBZ. De examinering van MRB standaard staat daarbij op zichzelf en maakt dus geen deel uit van de Driekamp. De examinering van het MRB Zilver kan, indien gewenst, onderdeel uitmaken van de Driekamp.  

 

De militaire driekamp bestaat uit: 

  • het nieuwe springparcours voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) (klik hier)
  • een obstacle run (hardlopen ca. 2 x 750m) in combinatie met (laser)schieten (afstand, ca. 7 meter).

 

Het hardlopen en schieten is een variant op de Combined Event/Laser Run uit de Moderne Vijfkamp (wapens worden verzorgd). Klik hier voor een voorbeeld van de Laser Run. Deelnemers op alle drie onderdelen strijden om de jhr Jaap Boreel-Bokaal.

 

Deelnemers kunnen zich ook opgeven voor het afleggen van alléén het MRbZ-examen. Indien zich uiterlijk [datum] minimaal 5 deelnemers voor het springparcours aanmelden, kan op basis hiervan MRbZ worden behaald. In beginsel biedt HCN de mogelijkheid om een paard te huren voor het afleggen van het examen. Voorwaarde is dat de kandidaat na aanmelding zo spoedig mogelijk contact opneemt met HCN voor een afspraak om voor te rijden. Het bestuur van de MRV Den Haag zal dan in overleg met de instructeur van HCN bepalen of de kandidaat gereed is voor het afleggen van het MRbZ-examen.

 

Aan het examen Militair Ruiterbewijs Standaard en/of Zilver kunnen deelnemen: A) Nederlandse en buitenlandse actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten; B) geüniformeerden van het Koninklijk Staldepartement, de Nationale Politie en de Defensie Bewakingsdienst. Voor het afleggen van het MRBZ dient de kandidaat het Militair Ruiterbewijs (standaard) reeds gehaald te hebben.

 

Deze militaire driekamp is een ideaal oefenmoment voor de Coubertin Cup, tevens NK Moderne Vijfkamp, die jaarlijks wordt georganiseerd (klik hier). Die dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs in Zilver worden behaald (klik hier) als het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF (klik hier voor de recent gepubliceerde nieuwe eisen voor 2019).

 

Neem contact op met Ritmeester (R) der Huzaren drs Erwin Rossmeisl voor meer informatie en om je aan te melden (klik hier), waarna het wedstrijdreglement wordt toegestuurd. Examen kandidaten die niet deelnemen aan de driekamp kunnen hier inschrijven.Kornet Indra Sital behaalde het Militair Ruiterbewijs in mei 2014 op Hippisch Centrum Nootdorp