17 mei 2017  
Driekamp springen, hardlopen en schieten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 25 juni organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling ’s-Gravenhage, voor de eerste maal een militaire driekamp springen, hardlopen en schieten op Hippisch Centrum Nootdorp in Nootdorp.

 

Deze militaire driekamp bestaat uit:

 

  • het nieuwe springparcours voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (klik hier)
  • een crossparcours (hardlopen) in combinatie met schieten.

 

Het hardlopen en schieten is een variant op de Combined Event uit de Moderne Vijfkamp en wordt gefaciliteerd door de KNSA (wapens worden verzorgd). Klik hier voor een voorbeeld van de Combined Event. Deelnemers op alle drie onderdelen strijden om de jhr Jaap Boreel-Bokaal.

 

Verder organiseert de KNHS diezelfde dag op Hippisch Centrum Nootdorp een Cross Challenge voor jeugdruiters. De Cross Challenge is een nieuw initiatief van de KNHS, geïnspireerd op de Moderne Vijfkamp, met als doel om meer jongens te enthousiasmeren voor de ruitersport. Klik hier voor meer informatie over de Cross Challenge.

 

Indien zich uiterlijk 4 juni minimaal 10 examenkandidaten aanmelden, biedt het springparcours deze dag aan militaire ruiters daadwerkelijk de mogelijkheid om het Militair Ruiterbewijs in Zilver te behalen.

 

Deze Militaire Driekamp is een ideaal trainingsmoment voor de Coubertin Cup, tevens Nederlands Kampioenschap Moderne Vijfkamp, die een week later op zaterdag 1 juli 2017 wordt georganiseerd (klik hier), waar eveneens het Militair Ruiterbewijs in Zilver kan worden behaald (klik hier).

 

Neem contact op met Ritmeester (R) der Huzaren drs Erwin Rossmeisl voor meer informatie en om je aan te melden (klik hier), waarna het wedstrijdreglement wordt toegestuurd.

 Ritmeester Erwin Rossmeisl nam vorig jaar deel aan de Coubertin Cup / NK Moderne Vijfkamp in Arnhem en behaalde tevens het Militair Ruiterbewijs in Zilver