13 mei 2018  
Driemaal zilver in Nootdorp en Hardenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag organiseerde de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling Havelte / Noordoost in samenwerking met de Stichting Militair Ruiterbewijs het eerste examen Militair Ruiterbewijs (MRb) van 2018 op Manege Hoogenweg bij Hardenberg, Overijssel.

 

De rijproef op dit 49e MRb-examen sinds 2002 werd behaald door:

 

  • Kapitein (R) van de Militair-juridische Dienst mr drs Jan van de Ven.

 

De theorie werd behaald door:  

 

  • Korporaal van de Koninklijke Marine Fenna Vlas
  • Soldaat (R) van de Nationale Reserve Wytze Stienstra.

 

Verder was vandaag de tweede gelegenheid dit jaar waarop het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) via het nieuwe springparcours behaald kon worden. Hiervoor slaagde:

 

 

De eerste gelegenheid was op 22 april, toen de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling ’s-Gravenhage voor de tweede maal een militaire driekamp organiseerde. Bij het springen was er gelegenheid om MRbZ via het nieuwe springparcours te behalen. Hiervoor slaagden:

 

  • Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie ing Erwin Wellner
  • de heer Marcel Baars.

 

Sinds 2002 zijn er 267 Militair Ruiterbewijzen, 157 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 60 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 305 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs.

 Korporaal Edwin Luttjeboer en wachtmeester Erwin Wellner, beiden trompetter bij het Cavalerie Ere-Escorte, behaalden het Militair Ruiterbewijs in Zilver