9 november 2012  
Jachtseizoen geopend, meer MRV-jachten volgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag namen zestien MRV-ruiters uit heel Nederland deel aan de Sint-Hubertusjacht met de Triple B Hunt. Klik hier voor schitterende foto's van deze jacht, gereden in Nationaal Park De Meinweg in Zuid-Limburg.

 

Dit evenement werd georganiseerd op initiatief van de Afdeling 's-Gravenhage van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). Deelname stond open voor militaire en gastleden van alle afdelingen van de MRV. Luitenant-kolonel der Huzaren Harry Kampen, voorzitter van de Afdeling 's-Gravenhage:

 

'Jagen te paard kent een lange militaire traditie. Het biedt de militaire ruiter de mogelijkheid zich te bekwamen in de belangrijke vaardigheid van het terreinrijden. Het kweekt moed, uithoudingsvermogen en behendigheid te paard. Bovendien is het enorm gezellig: je jaagt immers met elkaar en volgt daarbij het spoor dat de honden uitwerken. Na het hallali (fanfare op jachthorens) aan het einde van de jacht wordt de dag vervolgens afgesloten met een mooi diner.

 

Daarom is het plezierig om vast te stellen dat zoveel militaire ruiters aan deze jacht hebben deelgenomen, met eigen èn manegepaarden. Tot uit Friesland kwamen de ruiters naar Zuid-Limburg om deze traditionele opening van het jachtseizoen te rijden. De deelnemers waren:

 

 

Duidelijk is dat de formule van een open jacht, die toegankelijk is voor vaardige leden van alle afdelingen, succesvol is. De Afdeling 's-Gravenhage zal daarom het initiatief nemen om dit jachtseizoen meer open jachten te organiseren. U hoort van ons'. 

 Wachtmeester Erwin Wellner boven het kreupelhout in Nationaal Park de Meinweg (foto: Dana Krimmling, www.rossfoto.de)