7 april 2018  
Inschrijving examen Hardenberg nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 13 mei organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs het eerste examen van 2018.

 

Op deze dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald. Het examen vindt plaats op Manege Hoogenweg in Hardenberg.

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Het MRbZ kan worden behaald in het vorig jaar voor het eerst gereden MRbZ-springparcours.

 

Dit wordt het 9e examen op Manege Hoogenweg. Eerdere examens vonden plaats in 2004, 2006, 2007, 2009, 2011, 2012, 2013 en 2015. Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor de proeven en examenregels. De inschrijving sluit zondag 6 mei; klik hier om je in te schrijven. 

 

Huzaar 1 (R) Richard Eising, bedrijfsleider en instructeur Manege Hoogenweg: ‘Elke zondag rijden hier de leden van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’, afdeling Havelte. Dat is altijd een goede basis geweest om hier ook examens in samenwerking met de Stichting Militair Ruiterbewijs te houden.

 

Ook dit jaar bieden we de mogelijkheid om te oefenen. Wie op 13 mei voor MRb of MRbZ wil opgaan met een paard van Manege Hoogenweg kan onder begeleiding van onze instructiegroep oefenen. We bieden naast het examenpaard (voor MRb met stang-en-trenshoofdstel) ook sabelexercitie en springlessen aan.

 

We hebben een beperkt aantal plaatsen voor ruiters die met een paard van Manege Hoogenweg willen oefenen en deelnemen. Kandidaten kunnen zich per e-mail aanmelden (klik hier); wie het eerst komt, het eerst maalt’.

 

Sinds 2002 zijn er 267 Militair Ruiterbewijzen, 154 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 58 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 305 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs.Huzaar Fred Bettonviel behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2009 in Hardenberg en Zilver in 2010 in Amersfoort, en was van 1974 tot 2012, over een periode van 38 jaar, betrokken bij het Cavalerie Ere-Escorte (foto: Dennis Boom)