20 juli 2014  
Tien maal Goud op eventing in Hardenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag werd in Hardenberg de tweede militaire eventingwedstrijd van dit jaar georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), afdeling Havelte, als onderdeel van een grotere eventingwedstrijd bij Manege Hoogenweg. De wedstrijd werd verreden in KNHS-klasse B en L.

 

Bovendien werd een separate onderlinge wedstrijdrubriek van de MRV verreden voor combinaties zonder startpas, waarvoor het Militair Ruiterbewijs (MRb) vereist is en waarbij de onderdelen verder gelijk zijn aan KNHS-klasse B.

 

De volgende ruiter behaalde het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG): 

 

 

Sinds 2011 behaalden tien ruiters in Hardenberg de laatste eventingeis voor het Militair Ruiterbewijs in Goud:  

 

  1. Majoor van de Logistiek Mark van de Watering (2011)
  2. Majoor (R) der Huzaren Remko Radius † (2012)
  3. Ritmeester-paardenarts (R) der Huzaren drs Gerrit Kampman (2012)
  4. Kapitein der Koninklijke Marechaussee Bart Maandag (2012)
  5. Opperwachtmeester (R) der Cavalerie mr Max Bentum (2011)
  6. Wachtmeester I der Koninklijke Marechaussee Demelza Goossens (2013)
  7. Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Daan van Esch (2011)
  8. Huzaar 1 (R) Dennis Jacobs (2011)
  9. Huzaar 1 (R) Ingmar Wassink (2013)
  10. Huzaar 1 (R) Richard Eising (2014).

 

Ritmeester Gerrit Kampman, voorzitter afdeling Havelte: 'Eventing is de snelst groeiende tak van paardensport. Naast de ruiters wil ik dit jaar met name ook de vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet. We zijn met een bouwploeg van vijf man, een parcoursbouwer en een technisch afgevaardigde van de KNHS drie maanden bezig geweest met de opbouw van de cross-country.

  

Op de wedstrijd komen daar 50 vrijwilligers bij: ringmeesters, dressuurjury's, springparcoursbouwer, springjury's, stijljury's, hindernisjury's, crossbewakers, wedstrijdsecretariaat, omroeper, dierenarts, hoefsmid, kantinemedewerkers, BHV-ers, fotograaf, plus afgevaardigden van de KNHS, de MRV en de SMR.

Alles bij elkaar zo'n 125 mandagen inzet van vrijwilligers om deze wedstrijd te organiseren. En dan tel ik de vele begeleiders van ruiters nog niet eens mee. We zijn dus blij dat onze wedstrijd het goed doet: 25 combinaties in 2011, 100 in 2012, 53 in 2013, 69 in 2014. Volgend jaar de 5e editie!'. 

 

Alle ruiters met een Militair Ruiterbewijs (MRb, MRbZ, MRbG) zijn opgenomen in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier). Kijk op www.militairruiterbewijs.nl en www.militaireruitersport.nl voor meer informatie.

 Huzaar Richard Eising behaalde vandaag met het paard Vincent de laatste eis voor het Militair Ruiterbewijs in Goud door de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg uit te rijden