18 mei 2018  
Koninklijke Marechaussee organiseert 4e outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 29 juni 2018 organiseert de wedstrijdcommissie van de Koninklijke Marechaussee een militaire outdoorwedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', conform de KNHS-reglementen.

 

De wedstrijd vindt plaats op Manege Middenhof in Maassluis en bestaat uit dressuur en springen, parallel op zand. De inschrijving is nu open.

 

Dressuur

In de rubrieken B-ZZ wordt voor winstpunten gereden.

 

Springen

In de rubrieken B-ZZ wordt voor winstpunten gereden. Alle rubrieken worden verreden over een klassiek parcours gevolgd door een barrage met beoordeling op stijl en een klassiek parcours gevolgd door een barrage op tijd. Voor ruiters die niet startgerechtigd zijn is het mogelijk om uit te komen in klasse BB, zowel laag (60 cm) als hoog (80 cm).

 

Prijzen

Per rubriek worden bekers, rozetten en extra prijzen voor de beste militaire combinatie uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats te paard aansluitend aan elke rubriek.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Introducé(e)s

Elke militair mag een civiele introducé(e) meenemen die kan deelnemen aan de wedstrijd, mits hij of zij lid is van de KNHS en in het bezit van een geldige startpas. Deze dient gelijk bij de inschrijving te worden opgegeven.

 

Programma   

Het geplande programma in het kort:  

  • 09:00 uur: aanvang dressuur

  • 11:00 uur: parcours verkennen

  • 11:30 uur: aanvang springen

  • 16:00 uur (schatting): einde.

 

Inschrijven 

Klik hier voor de aankondiging en hier voor het vraagprogramma. Deelnemers dienen met ingang van 2018 lid te zijn van de MRV en de KNHS (klik hier) en kunnen zich bij Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog (klik hier) aanmelden met een KNHS-inschrijfformulier (klik hier), onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef of parcours. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit 15 juni.

 Wachtmeester Edith Prins rijdt bij het Bereden Ere-Escorte Koninklijke Marechaussee en kwam vorig jaar op de outdoor Maassluis uit in dressuur klasse B en springen BB-laag (60 cm)