3 februari 2023  
Inschrijving MRb-examens 2023 nu geopend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit jaar organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) twee examens voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ).
 

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor de proeven en examenregels.

Beide maneges stellen bij voldoende capaciteit voor het MRb-examen stang-en-trenshoofdstellen en paarden ter beschikking aan kandidaten die ter plaatse komen trainen en voldoende gekwalificeerd worden bevonden. De SMR stelt sabels ter beschikking tijdens het examen.

Neem voor lessen op de Manege Korps Rijdende Artillerie ter voorbereiding op het MRb- of MRbZ-examen contact op met Opperwachtmeester-instructeur (R) der Cavalerie Anica Kortekaas via 06-23856379.

 

Voor lessen op Any Dale Hippique (alleen ter voorbereiding op het MRb-examen), neem contact op met Caroline van der Werff via 06-51807539.

Voor alle examens is de inschrijving geopend. Klik hier om je in te schrijven.

 Wachtmeester Camiel van Ulden is instructeur bij het Cavalerie Ere-Escorte; hij behaalde MRb en MRbZ in 2009, en MRbG in 2010