23 september 2022  
SGW West-Betuwe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leden van de MRV worden opgeroepen zich in te schrijven voor SGW West-Betuwe, die op zaterdag 1 en zondag 2 oktober wordt verreden in Ophemert.

 

Een eventingwedstrijd (oorspronkelijk: military), ook wel samengestelde wedstrijd (SGW) genoemd, bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en een crosscountry. De cross is het meest aansprekende onderdeel van de eventingsport. Hierbij wordt een route uitgezet over natuurlijk terrein, zoals weilanden en bossen. Op het parcours staan natuurlijke hindernissen. Dat kunnen greppels of sloten zijn, maar ook hindernissen die speciaal voor de cross zijn gebouwd.

De cross wordt op tijd verreden, de ideale tijd wordt vooraf bepaald. Rij je te langzaam of juist te snel dan krijg je strafpunten. In klasse B wordt ook de rijstijl beoordeeld. De resultaten van de dressuurproef, het springparcours en de cross samen bepalen de uiteindelijke score in de wedstrijd.  Alle regels voor eventing staan in het discplinereglement eventing op de website van de KNHS (klik hier). Met name de cross heeft een extra dimensie door de noodzaak van een optimale samenwerking tussen ruiter en paard op basis van wederzijds vertrouwen.

 

Op zondag vindt er ook een verkenningsrubriek plaats. Deelnemers kunnen hierbij onder begeleiding van een instructeur kennis maken met het parcours. De organisatie houdt nog plekken vrij voor leden van de MRV.

 


sgw-west-betuwe-2020 2

een deelnemer van de MRV in het eventingtenue boven een hindernis in Ophemert in 2020

 

Programma en locatie

Zaterdag 1 oktober: dressuur, springen en cross, klassen B, L en M
Zondag 2 oktober  : springen en cross, klassen BB en B

Zondag 2 oktober  : verkenningsrubriek

Locatie: Waalbandijk 33 in Ophemert, op de Stiftse Uiterwaarden.

 

Inschrijven

Startkaarthouders kunnen zich via Mijn KNHS inschrijven. Vermeld daarbij "MRV" en indien van toepassing MRbG.  De startlijsten en de uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit uiterlijk vijf dagen voor de wedstrijd. De startlijst wordt op dinsdag 28 september gepubliceerd. Bij de uitslag wordt rekening gehouden met de (aanvullende) regels van de MRV (klik hier). Voor de verkenningsrubriek op zondag kunt u zich opgeven via inschrijvingen@malsnaruiters.nl 

 

 

Inzet als vrijwilliger

De organisatie van een SGW is omvangrijk en vraagt inzet van veel vrijwilligers. Wie niet kan deelnemen, is van harte welkom om zich als vrijwilliger verdienstelijk te maken en inzicht te krijgen in de wedstrijd. Meld je hiervoor aan bij Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Erwin Wellner via malsnaruiters@hetnet.nl. Op de dag zelf zijn er verschillende leuke klussen te doen - van parkeerwacht tot hindernisjury.