19 maart 2022  
KMSV-Fonds ondersteunt MPTTP en CMJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het KMSV-Fonds sponsort dit jaar twee organisaties in de militaire ruitersport:

 


De Stichting MPTTP ontvangt een financiële bijdrage voor de aanschaf van een onafhankelijk waterbuffersysteem. Op de locaties waar de MPTTP wordt georganiseerd is drinkwater vaak beperkt voorhanden. Met dit systeem kunnen deelnemende paarden en ruiters van voldoende schoon en veilig drinkwater worden voorzien.

 

Het CMJ ontvangt een financiële bijdrage voor de aanschaf van een aantal heupflessen die als teken van waardering kunnen worden aangeboden aan de civiele slipjachtverenigingen in Nederland en België in samenwerking waarmee het CMJ zijn activiteiten organiseert.

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

De voorkeur genieten daarbij zo concreet mogelijke bestedingen aan tastbare goederen die over meerdere jaren kunnen worden ingezet voor zoveel mogelijk militaire ruiters. Enkele eerdere voorbeelden van organisaties die het KMSV-Fonds de afgelopen jaren financieel heeft ondersteund:

                     

  • de Cadetten Rij- en Voltigeervereniging 'Sint-Joris' bij de aanschaf van stang-en-trenshoofdstellen voor examens voor het Militair Ruiterbewijs
  • de MRV bij de aanschaf van een militaire crosshindernis
  • de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid 'Saint-Georges' bij de aanschaf van oefensabels
  • de MRV, afdeling ’s-Gravenhage bij de aanschaf van wedstrijdmaterialen voor de driekamp hardlopen, schieten en paardrijden
  • de Stichting Maarsbergen Horse Trials bij de aanschaf van een vlaggenset voor de hindernissen in de cross
  • de MRV bij de aanschaf van een nieuwe serie erepenningen
  • de Stichting MPTTP bij de aanschaf van organisatiematerialen
  • de Stichting Sportonderscheidingen bij de vervaardiging van de Coubertin Cup voor de Olympische Moderne Vijfkamp
  • de MRV, afdeling Havelte / Noordoost bij de aanschaf van een satellietgestuurd tijdwaarnemingssysteem
  • de Cadetten Rij- en Voltigeervereniging 'Sint-Joris' bij het hippisch onderricht aan cadetten.

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van de MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport. Donateurs van het KMSV-Fonds worden op de website vermeld.

 De Chef Militaire Huis, schout-bij-nacht Ludger Brummelaar, tezamen met de toenmalige Stalmeester van ZM de Koning, kolonel Bert Wassenaar, tijdens de Militaire Prestatietocht Te Paard in augustus 2021