15 maart 2022  
Inschrijving MRb-examens 2022 nu geopend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit jaar organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) drie examens voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ).
 

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor de proeven en examenregels.

Alle drie de maneges stellen paarden en voor het MRb-examen stang-en-trenshoofdstellen ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden en er voldoende capaciteit is. De SMR stelt sabels ter beschikking tijdens het examen.

Neem voor lessen op de Manege Korps Rijdende Artillerie ter voorbereiding op het MRb- of MRbZ-examen contact op met Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica Kortekaas via 06-23856379.

 

Voor lessen op manege Hippisch Centrum Nootdorp, neem contact op met Tim of Lidy Moesman via 015-3108193.

 

Voor lessen op Hippisch Centrum Muiderberg (alleen ter voorbereiding op het MRb-examen), neem contact op met Caroline van der Werff via 06-51807539.

Voor alle examens is de inschrijving geopend. Klik hier om je in te schrijven.Overste Harmen Wijbenga behaalde in augustus vorig jaar het Militair Ruiterbewijs op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde