11 juli 2022  
Militair Ruiterbewijs: 2e lichting 2022 geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 26 juni vond het tweede examen van dit jaar voor het Militair Ruiterbewijs (MRb), georganiseerd door de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR), plaats op Hippisch Centrum Nootdorp.

 

Het was een zonnige dag waarop de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling 's-Gravenhage de ondersteuning van de examenkandidaten uitvoerde. De afdeling leverde de stalploeg, de voorlezer, het ontvangstcomité en aanvullende ondersteuning, zodat de examendag strak kon verlopen.
 

Het Militair Ruiterbewijs werd behaald door:

 

  • Kapitein ter Zee van de Koninklijke Marine b.d. mr. drs. Michel Loof.

 

Majoor (R) der Huzaren René Dekker, voorzitter afdeling 's-Gravenhage: 'Een prachtige en gezellige dag, die onderstreept heeft dat een vereniging met de juiste geest meer is dan de som der delen. Veel dank ook aan de examinatoren en het bestuur van de SMR voor de inzet, professionaliteit en toegankelijkheid'.

 

Sinds 2002 zijn er 321 Militair Ruiterbewijzen, 169 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 65 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs.

 Alle hens aan dek bij de voorbereiding van de rijproef voor het Militair Ruiterbewijs van kolonel Michel Loof