5 april 2022  
Verslag eventingwedstrijd in Maarsbergen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit weekend vond op Landgoed Maarsbergen een eventingwedstrijd plaats van leden van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV). H
et Nationaal Militair Kampioenschap Eventing heeft vanwege het beperkte aantal aanmeldingen niet kunnen plaatsvinden.

 

Op vrijdag werd vanwege overmatige sneeuwval de B-rubriek zonder dressuur afgelast. De vrijwilligers van Landgoed Maarsbergen hadden zich enorm ingespannen om het parcours op vrijdagmiddag sneeuwvrij te krijgen, zodat de ruiters voor de klasse B met dressuur wel konden starten. Op zaterdag kwam samen met de kou de zon tevoorschijn, waardoor de klassen B, L & M van start konden gaan voor de dressuur, het springen en de cross.

 

De prijzen werden uitgereikt door Generaal-majoor der Fuseliers b.d. drs. Hans van der Louw en Majoor van de Koninklijke Luchtmacht jkvr. drs. Cornelie Op ten Noort, resp. voorzitter en wedstrijdcoördinator MRV. 

 

De beste twee militaire combinaties in de MRV-rubriek in de KNHS-klasse B:

  1. Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Chantal Gommans-Hendriks met Carissimo Z
  2. Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica Kortekaas met Jaranga.

 

22.04.05 Chantal Gommans


Opperwachtmeester Chantal Gommans op Carissimo Z

 

De beste twee militaire combinaties in de MRV-rubriek in de KNHS-klassen L en M in handicap gecombineerd:

 

  1. Brigadier van Politie Simone Willems met Bay Magic
  2. Eerste Luitenant (R) der Cavalerie b.d. Willemina van der Goes-Petter met Lancelot.
     

De Aert van der Goes-trofee voor de beste geüniformeerde combinatie over de onderdelen springen en cross, alle rubrieken gecombineerd, werd dit jaar gewonnen door Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Chantal Gommans-Hendriks met Carissimo Z. Zij reed zowel foutloos bij het springparcours als bij de cross en zat het dichtste bij de optimale tijd voor de cross. 

 

De Van Diepenbrugge-trofee voor de beste militaire combinatie over alle onderdelen (dressuur, springen en cross), alle rubrieken gecombineerd, werd dit jaar niet uitgereikt, omdat deze gekoppeld is aan het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing.

 

Majoor Cornelie Op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een mooie wedstrijd, op een prachtig landgoed en het weer zat zaterdag gelukkig mee. De organisatie van de Maarsbergen Horse Trials was uitstekend; het mooie crossterrein en de goede onderlinge sfeer vervolmaakten de dag'. Het bestuur van de MRV ziet volgend jaar april uit naar een groot deelnemersveld voor het NMKR Eventing 2023 onder auspiciën van Bureau Internationale Militaire Sport.