4 juli 2021  
Cadetten oefenen voor het Militair Ruiterbewijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige maand ontving de Cadetten Rij- en Voltigeervereniging 'Sint-Joris' (Sint-Joris) twee volledige stang-en-trenshoofdstellen. Deze kunnen door cadetten aan de Koninklijke Militaire Academie worden gebruikt bij de voorbereiding voor het examen Militair Ruiterbewijs.

 

De hoofdstellen werden gedoneerd door het KMSV-Fonds en de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR, klik hier) en kunnen door  Sint-Joris worden gebruikt op Balemans Ruitersportentrum in Teteringen bij Breda.

 

De hoofdstellen werden aangeboden door Kolonel der Cavalerie Harold de Jong, voorzitter SMR, en Majoor (R) der Huzaren Harke In den Kleef, penningmeester KMSV-Fonds, aan de Cadet-wachtmeesters der Marechaussee Annouk Voshart en Emma Tros, respectievelijk voorzitter en penningmeester Sint-Joris.

 

Inmiddels hebben meerdere enthousiaste cadetten en adelborsten zich ten doel gesteld om het MRb te behalen. Cadet-wachtmeester Annouk Voshart: 'We zijn verheugd dat we op deze manier worden ondersteund. Hiermee kunnen cadetten doelgericht naar het MRb toewerken. En cadetten die slagen, vormen op de KMA weer ambassadeurs voor de militaire ruitersport'.

 

De SMR is voornemens om in de toekomst ook MRb-examens op deze manege aan te bieden. Zo komt het oefenen voor en behalen van het MRb ook voor cadetten binnen handbereik en wordt de hippische vorming van aspirant-officieren ondersteund.

 

uitreiking-hoofdstellen-sint-joris-2

 

Majoor Harke In den Kleef reikt de stang-en-trenshoofdstellen uit aan de cadet-wachtmeesters Annouk Voshart en Emma Tros