5 februari 2021  
KMSV-Fonds ondersteunt MRV en Sint-Joris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds sponsort dit jaar twee organisaties uit de militaire ruitersport: de Cadetten Rij- en Voltigeervereniging 'Sint-Joris' (CRVV) en de landelijke Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). Bijzonder is dat de Stichting Militair Ruiterbewijs dit jaar ook financieel participeert bij de ondersteuning.

De CRVV ontvangt een financiële bijdrage voor de aanschaf van stang-en-trenshoofdstellen. Deze worden ingezet bij lessen voor en deelname aan examens voor het Militair Ruiterbewijs door cadetten aan de Koninklijke Militaire Academie. De Stichting Militair Ruiterbewijs matcht de bijdrage van het KMSV-Fonds met eenzelfde bedrag.

 

De MRV ontvangt een financiële bijdrage voor de aanschaf van een militaire crosshindernis die kan worden gebruikt bij eventingwedstrijden en het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing. De hindernis kan ook worden gebruikt bij examens voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

De voorkeur genieten daarbij zo concreet mogelijke bestedingen aan tastbare goederen die over meerdere jaren kunnen worden ingezet voor zoveel mogelijk militaire ruiters. Enkele eerdere voorbeelden van organisaties die het KMSV-Fonds de afgelopen jaren financieel heeft ondersteund:

                     

  • de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid 'Saint Georges' bij de aanschaf van oefensabels
  • de MRV, afdeling ’s-Gravenhage bij de aanschaf van wedstrijdmaterialen voor de driekamp hardlopen, schieten en paardrijden
  • de Stichting Maarsbergen Horse Trials bij de aanschaf van een vlaggenset voor de hindernissen in de cross
  • de MRV bij de aanschaf van een nieuwe serie erepenningen
  • de Stichting MPTTP bij de aanschaf van organisatiematerialen
  • de Stichting Sportonderscheidingen bij de vervaardiging van de Coubertin Cup voor de Olympische Moderne Vijfkamp
  • de MRV, afdeling Havelte / Noordoost bij de aanschaf van een satellietgestuurd tijdwaarnemingssysteem
  • de Cadetten Rij- en Voltigeervereniging 'Sint-Joris' bij het hippisch onderricht aan cadetten.

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van de MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport. Donateurs van het KMSV-Fonds worden op de website vermeld.

 Generaal Gijs baron van Heemstra won als luitenant in 1905 met het paard Kitty de Wedstrijd Beste Officiersdienstpaarden (de voorloper van het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing) en was van 1909 tot 1923 bestuurslid van de KMSV, waaronder van 1921 tot 1923 voorzitter van de vereniging (foto: Floor Daniƫls-van Dedem)