11 juni 2021  
Inschrijving MRb-examens 2021 nu geopend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 28 en op zondag 29 augustus organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) twee examens voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ).

Na de coronamaatregelen van het afgelopen jaar is de groep kandidaten voor de examens zo groot dat er twee opeenvolgende examendagen georganiseerd kunnen worden:

 

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor de proeven en examenregels.

Zowel de Manege Korps Rijdende Artillerie als Hippisch Centrum Muiderberg stellen paarden en voor wat betreft het MRb-examen stang-en-trenshoofdstellen ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden en er voldoende capaciteit is. De Stichting Militair Ruiterbewijs stelt sabels ter beschikking.

Neem voor lessen op de Manege Korps Rijdende Artillerie ter voorbereiding op het MRb- of MRbZ-examen contact op met Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica van Huis-Kortekaas via 06-23856379, of voor lessen op Hippisch Centrum Muiderberg (alleen ter voorbereiding op het MRb-examen; het MRbZ-examen wordt wel afgenomen) met Caroline van der Werff via 06-51807539.

Voor beide examens is de inschrijving geopend. Klik hier om je in te schrijven.

 Sergeant David Brandwijk en adjudant René Mijnders behaalden het Militair Ruiterbewijs bij het examen van april 2019 op Hippisch Centrum Muiderberg