23 februari 2022  
Uitnodiging jubileumrit, borrel en barbecue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 27 maart organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) ter gelegenheid van 135 jaar Militaire Ruitersport een jubileumrit, borrel en barbecue op Manege Marcroix op Den Treek aan de Waterlooweg 32 in Leusden.

Dit ter herdenking van het vijfenzestigjarig jubileum van de MRV en het feit de KMSV op 27 maart 1888, exact 135 jaar geleden, de eerste wedstrijd in haar bestaan organiseerde. Deze afstandsrit van 66 kilometer startte in Oud-Leusden en voerde over het Landgoed Den Treek. De rit werd gewonnen door Eerste Luitenant der Huzaren Adriaan Metelerkamp van Bronkhorst op Bellew in een tijd van drie uur en negen minuten.

 

Deelname aan de jubileumrit kost €6,50 (inclusief lunch). De rit duurt twee uur; er is plaats voor veertig ruiters. Wie zelf niet over een paard beschikt, kan deze (op eigen initiatief en kosten) huren bij Manege Manege Marcroix op Den Treek of Stal Jacobs.

 

Na afloop is er een borrel en barbecue voor alle leden van de MRV - dus ook voor wie niet aan de buitenrit deelneemt. De kosten hiervoor bedragen slechts €10 (inclusief twee drankjes). Het tenue is DT-Rij voor ruiters en DT of smart casual voor gasten te voet.

 

De tijdlijn op zondag 27 maart:

 

  • 13.00 uur: verzamelen op Marcoix; eenvoudige lunch
  • 14.00 uur: 'Te Paard!'
  • 16.00 uur: retour Marcroix; verzorgen paarden
  • 17.00 uur: borrel
  • 18.00 uur: barbecue.

 

Als het aantal inschrijvingen het organisatorisch maximale aantal deelnemers of paarden overschrijdt, wordt geselecteerd op volgorde van aanmelding. De inschrijving voor zowel de buitenrit als de borrel en barbecue sluit vrijdag 11 maart. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de secretaris van de MRV (klik hier).

     Afbeelding uit 'Het Historisch Museum van het Korps Rijdende Artillerie' uit 1898, met illustratiën van Hoynck van Papendrecht, Krabbé, Staring en Van Es en ornamentatie van Colenbrander en Roskam: ornamentatie bij het hoofdstuk ‘het Afstandrijden’