5 januari 2023  
Uitnodiging: Nieuwjaarsborrel 15 januari 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aan de ereleden, leden en sympathisanten
van de landeljike en regionale afdelingen,
gelieerde en geassocieerde organisaties

van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!'

 

 


Graag nodig ik je namens het bestuur van de Militaire Ruitersport-vereniging 'Te Paard!' (MRV) uit voor de Nieuwjaarsborrel 2023.

 

Deze wordt gehouden op zondag 15 januari van 16.00 tot 18.00 uur op Militair Ruitersportcentrum 'Marcroix' (MRC) aan de Waterlooweg 32, 3832 RX Leusden.
 

Het nieuwe MRC is nu al, anderhalf jaar na de verhuizing van de Bernhardkazerne naar Den Treek, flink aangepakt en gemoderniseerd. Het is ook de thuisbasis van onze oudste afdeling, Amersfoort, in de regio die geldt als de geboortegrond van de (militaire) ruitersport in Nederland.

Onze ruim 900 leden en sympathisanten komen van alle krijgsmachtdelen en uit heel Nederland. De Nieuwjaarsborrel is een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te spreken. De opkomst in eerdere jaren was groot; hopelijk kunnen we deze dit jaar overtreffen. Je komst wordt zeer op prijs gesteld. Tenue: DT-1, DT-Rij of tenue de ville.

 

Tijdens de borrel wordt de nieuwe das van de MRV uitgereikt aan degenen die hierop hebben ingetekend. Ook is ter plaatse nog een klein aantal dassen te koop - wie het eerst komt, die het eerst maalt. Majoor Wendy Galjard-Klein en Ellen Heertje zijn momenteel bezig met een alternatief voor de das voor vrouwelijke ruiters, namelijk een broche. Als u hierover wilt meedenken, neem dan contact op met de secretaris.

 

Verder kijk ik graag samen vooruit naar 2023, waarin we weer het nodige van plan zijn. Ik hoop je volgende week zondag te mogen begroeten en met elkaar te toosten op wederom een fantastisch jaar voor de militaire ruitersport!

 

R.s.v.p. voor dinsdag 10 januari 20:00 via deze link.

 

Met vriendelijke groet,

 

Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!',

de voorzitter

 

 

 

Hans van der Louw

Generaal-majoor der Fuseliers b.d. en

Adjudant-generaal i.b.d. van Z.M. de Koning

 Huzaar Peter Strijbosch won in 1973, dit jaar 50 jaar geleden, op de Leusderheide bij Amersfoort, direct tegenover het nieuwe Militair Ruitersportcentrum 'Marcroix', het Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd (Eventing) met het paard Hella