10 september 2019  
Inschrijving examen 't Harde nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 19 oktober organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs het derde examen van 2019.

 

Op deze dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald. Het examen vindt plaats op de Manege Korps Rijdende Artillerie op de Tonnetkazerne in 't Harde.

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Ook kan het nieuwe MRbZ-springparcours worden afgelegd. Hierbij ligt de maximale spronghoogte even hoog als bij B eventing (80-90cm) en zijn de lijnen en hindernissen uitdagender gebouwd dan in B springen (klik hier). 

 

Dit wordt het twaalfde examen op de Manege Korps Rijdende Artillerie, waar ook de mogelijkheid is om te oefenen voor beide rijproeven.

 

De Manege Korps Rijdende Artillerie stelt paarden, sabels en stang-en-trenshoofdstellen ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden om deel te nemen en er voldoende capaciteit is. Klik hier om contact op te nemen met Korporaal 1 (R) der Rijdende Artillerie Angela Kalkman.

 

Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor meer informatie. Klik hier om je in te schrijven voor MRb en hier voor MRbZ. De inschrijving sluit 13 oktober.

 Wachtmeester Mariska Beemsterboer-Dijkslag behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2011