22 mei 2019  
Op 24 augustus vindt de 19e MPTTP plaats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 24 augustus wordt de 19e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) verreden op het Infanterie Schietkamp  en Nationaal Park De Hoge Veluwe.

 

Getest wordt de vaardigheid om zo goed mogelijk over een gemarkeerde route door verschillende terreinen te rijden. Tijdens de tocht worden de capaciteiten van het paard onder het zadel, in aanspanning of te voet naast een lastdier over een bepaalde afstand beproefd.

 

Daarbij wordt zo goed mogelijk over een gemarkeerde ruiterroute door verschillende terreinen gereden, waarbij het paard te allen tijde fit to continue moet zijn. Hiertoe worden de deelnemende paarden voor, tijdens en na de wedstrijd gekeurd door een hoefsmid en een paardenarts.

 

Naast het parcours leggen de deelnemers verschillende proeven af, waaronder handboogschieten, pistoolschieten, ringsteken, oefenhandgranaatgooien, een springparcours en een behendigheidstest. Het schieten wordt verzorgd door gecertificeerde verenigingen.

 

Verder leggen de deelnemers een kennistest af. De resultaten worden in de beoordeling van de individuele en de teamprestatie meegewogen. Deelname aan de verschillende proeven is facultatief.

 

Bij dit evenement staan sportiviteit en het welzijn en de veiligheid van paard en ruiter voorop en wordt veel belang gehecht aan kameraadschap.

 

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.