22 november 2019  
KMSV-Fonds roept op voor bestedingsdoel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting KMSV-Fonds nodigt de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), regionale afdelingen van de MRV, aan de MRV gelieerde en overige organisaties uit om voorstellen te doen voor mogelijke financiële ondersteuning in 2020. 

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

Recente voorbeelden zijn donaties aan (regionale afdelingen van) de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', de Stichting Militaire Prestatietocht Te Paard, voor de Nationaal Militair Kampioenschappen Dressuur, Springen en Eventing, en voor het Nederlands Kampioenschap Moderne Vijfkamp (de Coubertin Cup).

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Aanvragen voor 2020 dienen uiterlijk 1 januari 2020 schriftelijk onderbouwd bij het bestuur te worden ingediend, dat uiterlijk 31 januari 2020 over de toewijzing beslist. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 Kolonel jhr Karel Quarles van Ufford, hier in 1934 met Adept, won in 1913 en 1916 de voorloper van het Militair Kampioenschap Eventing. Vanaf 1929 was hij voorzitter van de KMSV, de Nederlandsche Hippische Sportbond én de Fédération Equestre Internationale (FEI)