1 december 2018  
KMSV-Fonds vraagt om nominaties KMSV-Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds nodigt de leden van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) uit om kandidaten voor de KMSV-Beker voor te dragen.

 

De KMSV-Beker dient om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot en waarderen voor prestaties op hoog niveau. De beker kan worden toegekend op nominatie van leden van de MRV of op voordracht van het bestuur van het KMSV-Fonds, indien het bestuur van mening is dat er een aansprekende prestatie is geleverd.

 

De zilveren beker stamt uit de periode van de KMSV (Koninklijke Militaire Sportvereeniging), waaruit na WO II het KMSV-Fonds en de MRV zijn ontstaan. De beker werd destijds vervaardigd door Koninklijke Begeer en aangeboden door Generaal-majoor der Cavalerie Gerrit Maris, destijds voorzitter van de KMSV, de KNHS èn de FEI (Fédération Equestre Internationale).

 

De KMSV-Beker werd in 1928 definitief gewonnen door het 4e half Regiment Huzaren en verbleef tot 2015 bij het Regiment Huzaren van Boreel, dat de beker in januari 2015 heeft overgedragen aan het KMSV-Fonds om deze weer ten dienste te stellen van de militaire ruitersport.

 

Sinds de reactivering werd de KMSV-Beker gewonnen door:

 

  2015 alle vrijwilligers van de Maarsbergen Horse Trials
  2016   Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder
  2017 geen winnaar
  2018      alle vrijwilligers van de Militaire Prestatietocht te Paard.

 

Nominaties kunnen tot 31 december schriftelijk onderbouwd worden ingediend bij de Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 Eddy Kahn was de eerste niet-militaire Nederlandse ruiter die uitkwam op de Olympische Spelen: in Berlijn, 1936, in de samengestelde wedstrijd, met Espoir. Hij nam in 1944 als Reserve Eerste luitenant, 6th (Royal Welch) Parachute Batallion deel aan de invasie in Frankrijk