19 januari 2017  
MRV en BIMS nodigen talent uit voor trainingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' en het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) nodigen getalenteerde militaire ruiters uit voor zes trainings- en equipeselectiedagen in voorbereiding op nationale en internationale dressuur- en springwedstrijden.

 

De militaire equipes worden geformeerd uit ruiters die uitkomen in dressuur of springen, klasse Z (eventueel M) of hoger. De trainingen worden gegeven door spring- en dressuurinstructeurs, waaronder Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder, en vinden dit jaar plaats op:

 

  • dinsdag 7 februari 2017
  • dinsdag 11 april 2017
  • dinsdag 16 mei 2017
  • dinsdag 27 juni 2017
  • dinsdag 10 oktober 2017
  • maandag 11 december 2017.

 

De trainings- en equipeselectiedagen vinden plaats op Stal Groenendaal in Bunschoten en de Manege Korps Rijdende Artillerie in ‘t Harde en staan open voor beroepsmilitairen en reservisten.

 

Het doel is om militaire equipes te formeren die kunnen deelnemen aan internationale wedstrijden, Europese en Wereldkampioenschappen. Geselecteerde ruiters krijgen een oproep van het BIMS, waarbij de trainingsdagen als dienst kunnen worden aangemerkt. Van de équiperuiters wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.

 

Naast de equiperuiters kunnen ook dressuur- en springruiters op lager niveau deelnemen om zich voor te bereiden op het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport / Dressuur en Springen op 2 juni 2017. Zij trainen in eigen tijd, voor eigen verantwoordelijkheid en op eigen kosten.
 

Ruiters die willen kandideren voor de militaire equipe worden uitgenodigd zich minimaal zes weken vantevoren aan te melden bij de topsportcoördinator van de MRV, tevens chef d'équipe van het BIMS, Majoor der Koninklijke Marechaussee Bart Maandag (klik hier). Overige ruiters kunnen zich tot twee weken vantevoren aanmelden.

 Sergeant Emily Sanders met Caïro Maximus boven de waterbak tijdens een internationale wedstrijd in Frankrijk; zij behaalde het Militair Ruiterbewijs in Goud in 2016