3 februari 2017  
’t Harde organiseert dit jaar vier wedstrijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV, afdeling 't Harde, organiseert dit jaar vier KNHS-wedstrijden met een (separate) militaire rubriek, plus een examen Militair Ruiterbewijs en Militair Ruiterbewijs in Zilver op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde. De data zijn: 

 

  • za 25 maart 2017: KNHS-dressuurwedstrijd (klasse BB-M, indoor) met militaire rubriek
  • vr 9 - za 10 juni 2017: KNHS-springwedstrijd (klasse BB-Z) met militaire rubriek
  • za 23 september 2017: KNHS-dressuurwedstrijd (klasse BB-Z, outdoor) met militaire rubriek
  • za 21 oktober 2017: examens Militair Ruiterbewijs en Militair Ruiterbewijs in Zilver
  • za 11 november 2017: KNHS-dressuurwedstrijd (klasse BB-M, indoor) met militaire rubriek.

 

De Manege Korps Rijdende Artillerie dient als uitvalsbasis voor de uitvoering van bereden ceremoniële taken van het in 1793 opgerichte Korps Rijdende Artillerie (Gele Rijders), optredens met het detachement 6-veld (een door een span met vier of zes paarden getrokken voorwagen en vuurmond), rijlessen, examens Militair Ruiterbewijs en wedstrijden van de afdeling 't Harde. Ook worden de paarden ingezet bij leiderschapstrainingen en re-integratie van gewonde militairen.

 

De wedstrijden worden verreden volgens de regels van de KNHS. Deelname staat open voor Nederlandse en buitenlandse beroepsmilitairen en reservisten, leden van de MRV, burgermedewerkers van Defensie, personeel van de Politie en de Dienst Koninklijk Huis en KNHS-leden, waarbij militaire ruiters bovendien in een militaire rubriek worden gerangschikt. 

 

Bij de KNHS-wedstrijden wordt voor winstpunten gereden; op de springwedstrijd in juni en het examen in oktober kan tevens het Militair Ruiterbewijs in Zilver worden behaald. De inschrijving sluit steeds een week voor de wedstrijd of wanneer het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Deelnemers kunnen zich met een KNHS-formulier (klik hier) inschrijven via tharde@militaireruitersport.nl. De vraagprogramma's, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl en www.knhs.nl.

 

 Majoor Rick Saton en luitenant Nada van der Lee behaalden in oktober het Miitair Ruiterbewijs op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde