21 mei 2017  
Koninklijke Marechaussee organiseert 3e outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 30 juni 2017 organiseert de wedstrijdcommissie van de Koninklijke Marechaussee een militaire outdoorwedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', conform de KNHS-reglementen.

 

De wedstrijd vindt plaats op Manege Middenhof in Maassluis en bestaat uit dressuur en springen, parallel op zand. De inschrijving is nu open.

 

Dressuur 

In de rubrieken B-ZZ wordt voor winstpunten gereden.

 

Springen
In de rubrieken B-ZZ wordt voor winstpunten gereden. Alle rubrieken worden verreden over een klassiek parcours gevolgd door een barrage met beoordeling op stijl en een klassiek parcours gevolgd door een barrage op tijd. Voor ruiters die niet startgerechtigd zijn is het mogelijk om uit te komen in klasse BB, zowel laag (60 cm) als hoog (80 cm). 

 

Prijzen 

Per rubriek worden bekers, rozetten en extra prijzen voor de beste militaire combinatie uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats te paard aansluitend aan elke rubriek.

   

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Introducé(e)s 

Elke militair mag een civiele introducé(e) meenemen die kan deelnemen aan de wedstrijd, mits hij of zij lid is van de KNHS en in het bezit van een geldige startpas. Deze dient gelijk bij de inschrijving te worden opgegeven.

 

Programma   

Het geplande programma in het kort:  

  

  • 09:00 uur: aanvang dressuur
  • 11:00 uur: parcours verkennen
  • 11:30 uur: aanvang springen
  • 16:00 uur (schatting): einde.

 

Wachtmeesters 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog en Wendy van den Bogaard: 'Wij hopen dat de wedstrijd net zo'n groot succes wordt als de afgelopen jaren. Wij organiseren het op een mooie accommodatie en zijn bezig met de voorbereidingen. Wij zouden het geweldig vinden als er zoveel mogelijk combinaties van verschillende krijgsmachtdelen deelnemen. Hopelijk kunnen wij uitkijken naar een mooie en sportieve wedstrijd'.

 

Inschrijven    

Klik hier voor het vraagprogramma en hier voor de aankondiging. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef. Militaire deelnemers dienen lid te zijn van de MRV (gratis aanmelden op www.militaireruitersport.nl) en kunnen zich met een KNHS-inschrijfformulier (klik hier) aanmelden bij Wachtmeester Gog (klik hier), onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit 15 juni.

 Wachtmeester Rick van Hout behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2009 en het het Militair Ruiterbewijs in Zilver in 2013 en rijdt voor het Bereden Ere-Escorte Koninklijke Marechaussee