26 augustus 2017  
Inschrijving examens 21 oktober 2017 nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 21 oktober organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs het derde examen van 2017.

 

Op deze dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald. Het examen vindt plaats op de Manege Korps Rijdende Artillerie op de Tonnetkazerne in 't Harde.

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Ook kan het nieuwe MRbZ-springparcours worden afgelegd. Hierbij ligt de maximale spronghoogte even hoog als bij B eventing (80-90cm) en zijn de lijnen en hindernissen uitdagender gebouwd dan in B springen (klik hier).

 

Dit wordt het tiende examen op de Manege Korps Rijdende Artillerie, waar ook de mogelijkheid is om te oefenen voor beide rijproeven (klik hier).

 

De Manege Korps Rijdende Artillerie stelt paarden, sabels en stang-en-trenshoofdstellen ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden om deel te nemen en er voldoende capaciteit is. Ook is het mogelijk om aanvullende rijlessen te nemen en oefenexamens af te leggen. Klik hier om contact op te nemen met Korporaal 1 (R) der Rijdende Artillerie Angela Kalkman.

 

Sinds 2002 zijn er 263 Militair Ruiterbewijzen, 152 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 58 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door inmiddels 301 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor meer informatie. Klik hier om je in te schrijven voor MRb en hier voor MRbZ. De inschrijving sluit 7 oktober.

 Kapitein Harry Dobber behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2002, vijftien jaar geleden, bij het allereerste van dit jaar tien MRb-examens in 't Harde