9 september 2016  
Inschrijving examen 22 oktober nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 22 oktober organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', Afdeling 't Harde, het derde en laatste examen van 2016.

 

Het examen vindt plaats op de Manege Korps Rijdende Artillerie op de Tonnetkazerne in 't Harde. Alleen de proeven voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) kunnen worden afgelegd.

 

Daarnaast zal een trial worden georganiseerd van het nieuwe (jacht)springparcours op basis waarvan met ingang van 2017 het Militair Ruiterbewijs in Zilver behaald kan worden. Hierbij ligt de maximale spronghoogte even hoog als bij B eventing (80-90cm) en zijn de lijnen en hindernissen uitdagender gebouwd dan in B springen (klik hier).

  

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. De rijproeven, examenregels en inschrijfformulieren zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. De inschrijving sluit 3 oktober.

 

Dit wordt het negende examen op de Manege Korps Rijdende Artillerie, waar vaak goede resultaten worden behaald. Zo slaagden in 2014 alle kandidaten hier na uitmuntende voorbereiding voor de rijproeven voor het Militair Ruiterbewijs en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (klik hier).

 

De Manege Korps Rijdende Artillerie stelt paarden, sabels en stang-en-trenshoofdstellen ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden om deel te nemen en er voldoende capaciteit is. Ook is het mogelijk om aanvullende rijlessen te nemen en oefenexamens af te leggen (klik hier).

 

Sinds 2002 zijn er 252 Militair Ruiterbewijzen, 149 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 56 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door inmiddels 290 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

Kijk op www.militairruiterbewijs.nl en klik hier om je in te schrijven.

 Sergeant Jessica Bruinenberg behaalde in 2015 alle eisen voor het Militair Ruiterbewijs en het Militair Ruiterbewijs in Zilver