6 mei 2016  
Inschrijving examens zondag 19 juni nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 19 juni organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs het tweede examen van 2016. Op deze dag kan alleen het Militair Ruiterbewijs (MRb) worden behaald. Het examen vindt plaats op Hippisch Centrum Muiderberg in Muiderberg.

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor de proeven, voor de examenregels en om je in te schrijven.

 

Hippisch Centrum Muiderberg stelt paarden, stang-en-trenshoofdstellen en sabels ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden en er voldoende capaciteit is.   

 

Dit wordt het vijfde examen op Hippisch Centrum Muiderberg. Eerdere examens vonden plaats in 2010 (klik hier), 2011 (hier), 2012 (hier) en 2015 (hier). Meer informatie via hoofdinstructeur Sergeant (R) der Mariniers Arjen de Jong (klik hier), tevens instructeur bij het Cavalerie Ere-Escorte, die inmiddels vele ruiters succesvol naar het Militair Ruiterbewijs heeft begeleid.

 

De inschrijving sluit zondag 5 juni; klik hier om je in te schrijven. 

 

Sinds 2002 zijn er 242 Militair Ruiterbewijzen, 149 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 56 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door inmiddels 280 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Korporaal Madeleen Buth was vorige week de tiende ruiter bij de Koninklijke Marine die het Militair Ruiterbewijs behaalde