2 april 2016  
Inschrijving NMK Dressuur, Springen nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 13 mei organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met het Bureau Intermationale Militaire Sport de Nationaal Militair Kampioenschappen (NMK) Dressuur en Springen 2016 op Stal Groenendaal in Bunschoten.

 

De wedstrijd wordt georganiseerd conform de KNHS-reglementen en staat open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden.

 

Dressuur 

De dressuur wordt verreden in de klassen B tot en met ZZ-Licht. Voor de uitslag wordt het gemiddelde van twee proeven genomen. De Militair Kampioen Dressuur is de actief dienende beroepsmilitair of reservist die (eventueel in handicap) vanaf klasse M1 wint.

 

Springen

Het springen wordt verreden in de klassen BB tot en met ZZ. Per combinatie worden twee parcoursen gereden: bij BB-B twee klassieke parcoursen direct op stijl; bij L-ZZ eerst een parcours klassiek direct op tijd, gevolgd door een klassiek parcours met barrage. De Militair Kampioen Springen is de actief dienende beroepsmilitair of reservist die (eventueel in handicap) vanaf klasse M wint.

 

Uitslagen en prijzen 

Voor de berekening van de uitslagen gelden de aanvullende regels van de MRV (klik hier). Voor elke rubriek worden rozetten en eremetaal uitgereikt. Er worden extra prijzen ter beschikking gesteld voor de Militair Kampioenen en de beste ruiters bij dressuur en springen in de klassen B en L (in handicap, ter beoordeling van de jury). De prijsuitreiking en bekendstelling van de Militair Kampioenen Dressuur en Springen 2016 vinden plaats te paard na alle klassen.
 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op het NMK Springen (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Programma   

Het geplande programma in het kort:  

  

  • 08:00-12:30 uur, dressuur: klasse B en L twee ringen outdoor; klasse M tot en met ZZ-Licht één ring outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard;
  • 14:30-17:30 uur, springen: klasse BB tot en met ZZ twee parcoursen outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard.

 

Inschrijven    

De inschrijving sluit op 10 mei. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef of parcours. Klik hier voor het programma. Deelnemers dienen lid te zijn van de MRV (gratis aanmelden op www.militaireruitersport.nl) en kunnen zich met een KNHS-inschrijfformulier aanmelden via nmk.secretariaat@gmail.com onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl

 Majoor Henk Punt won in 1975, 1977 en 1978 met Edelhart Kolonel Labouchere's Copain-Wisselprijs en werd in 1988 met Negresco Nationaal Militair Kampioen Springen en Eventing