20 maart 2016  
Inschrijving examens zondag 1 mei 2016 nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 1 mei organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', Afdeling 's-Gravenhage, het eerste examen van 2016.

 

Op deze dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald. Het examen vindt plaats op Hippisch Centrum Nootdorp in Nootdorp.

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor de proeven, examenregels en om je in te schrijven.

 

Dit wordt het tweede examen op Hippisch Centrum Nootdorp. Het eerste vond plaats op 4 mei 2014 en leverde door goede voorbereiding een flinke groep geslaagden op (klik hier). Ruiters die willen deelnemen kunnen ook dit keer ter plaatse oefenen voor beide examens, met een paard waarmee ook de rijproef verreden kan worden. De inschrijving sluit zondag 17 april.

 

Nieuwe regels MRb, MRbZ en MRbG

Dit wordt het eerste examen waarop de nieuwe, iets gewijzigde rijproef en militaire theorie voor het MRb worden getoetst, en tevens de laatste mogelijkheid om MRbZ via de Caprilliproef te behalen. Deze wordt na in totaal 27 examens sinds 2003 vervangen door drie alternatieve routes naar MRbZ, waaronder een (jacht)springparcours op 80-90 cm, zoals op 4 maart 2016 is bekendgesteld (klik hier).

 

Sinds 2002 zijn er 237 Militair Ruiterbewijzen, 140 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 275 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

Klik hier voor meer informatie en hier om je in te schrijven.

 Ritmeester Dirk Hoogenboezem behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2014 op Hippisch Centrum Nootdorp