19 februari 2016  
Inschrijving 16e MPTTP op Hoge Veluwe open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 2 september wordt de 16e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) verreden in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De inschrijving is geopend.

 

De MPTTP is een onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) georganiseerde eendaagse oriëntatietocht te paard. De MPTTP 2016 start op het Infanterie Schietkamp Harskamp en wordt daar ook afgesloten met een borrel.

 

De MPTTP berust op welzijn, kameraadschap, veiligheid en sportiviteit. De prestatietocht test de kennis en kunde van de deelnemer om zo goed mogelijk over een gemarkeerde route door verschillende terreinen te rijden. Tijdens de tocht worden de capaciteiten van het paard onder het zadel, in aanspanning of te voet naast een lastdier over een bepaalde afstand beproefd.

 

Ook wordt de controle over het paard getoetst in een behendigheidsparcours en kunnen de deelnemers een aantal proeven met een militair karakter afleggen, waaronder boogschieten, pistoolschieten (licht kaliber), springen, ringsteken en (oefen)handgranaatwerpen.

 

Er zijn vier routes: een longtrail (35 km), een shorttrail, een route voor aanspanningen (beide 18-25 km) en een voor pakpaarden (20 km). Deelname staat open voor militairen, andere geüniformeerden, civiele medewerkers van Defensie (al dan niet in actieve dienst) en hun relaties en vrienden. 

 

Vorig jaar verschenen meer dan 130 combinaties aan de start, met deelnemers uit alle krijgsmachtdelen (Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee), de Defensieacademie en de Dienst Koninklijk Huis, all ranks: van Adelborst tot Luitenant-generaal. Ook namen teams deel van de Nationale Politie, de Belgische Federale Politie en de Duitse Gebirgsjäger

 

Er zijn vier wisselprijzen: de Dragonder (ruiters), de Biga (aanspanningen), het Lastdier (lopers) en het Hephaistospaard (oorlogsgewonden en nabestaanden). Deze worden uitgereikt door de gastheren, Brigadegeneraal der Infanterie Ron Smits, commandant Opleidings- en Trainingscommando Koninklijke Landmacht, en Wachtmeester (R) der Cavalerie bd Seger baron van Voorst tot Voorst, directeur Nationaal Park De Hoge Veluwe.  

  

De inschrijfkosten bedragen €40 per deelnemer. Stalling van paarden (€30) en overnachting voor de deelnemers (€5 per persoon per nacht) zijn mogelijk. Meer informatie en inschrijven via de website van de MPTTP (klik hier). De inschrijving sluit bij 140 deelnemers.

 

Brigadegeneraal der Cavalerie b.d. Paul Kautz, voorzitter MRV: 'Het is de 16e Militaire Prestatietocht te Paard die de Stichting MPTTP met als voorzitter Luitenant-kolonel van de Verbindingsdienst b.d. John Suijkerbuijk organiseert. De uitbreiding van het bestuur met enkele jonge enthousiaste medewerkers en de vernieuwde opzet van de MPTTP geven vertrouwen in de bestendigheid van dit unieke evenement. Ook dit jaar kunnen we weer een aantrekkelijk programma verwachten in de prachtige omgeving van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ik zie er nu al naar uit om deel te nemen en moedig al onze leden aan om zich in te schrijven. Maar let op: vol is vol'.

 Kapitein Naomi Heringa, luitenant Mark Hassink, wachtmeester Matthijs van den Heuvel en ritmeester Erwin Rossmeisl namen in 2015 deel aan de Militaire Prestatietocht te Paard