30 oktober 2015  
Inschrijving examen 13 december nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 13 december organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', Afdeling Havelte, een extra examen: het derde en laatste van 2015.

 

Het examen vindt plaats op Manege Hoogenweg in Hardenberg. Zowel de proeven voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) kunnen worden afgelegd.

  

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. De proeven, examenregels en inschrijfformulieren zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. De inschrijving sluit 29 november.

 

Dit wordt het achtste examen op Manege Hoogenweg. Eerdere examens vonden hier plaats in 2004, 2006, 2007, 2009, 2011, 2012 en 2013. Ruiters die willen deelnemen kunnen ter plaatse ook oefenen voor beide examens, met een paard waarmee ook de rijproef verreden kan worden. 

 

Huzaar 1 (R) Richard Eising, instructeur Manege Hoogenweg: ‘Bij alle hier georganiseerde examens hebben we door goede voorbereiding een hoog slagingspercentage gerealiseerd. Ook dit jaar bieden we die mogelijkheid. Wie op 13 december wil opgaan met een paard van Manege Hoogenweg kan onder begeleiding van onze instructiegroep oefenen (minimaal drie keer). We bieden naast het examenpaard (voor MRb met stang-en-trenshoofdstel) ook sabelexercitie en springlessen aan. De kosten van deze cyclus bedragen €100. Het aantal plaatsen is wel beperkt. Kandidaten voor het oefenpakket kunnen zich per e-mail bij mij aanmelden (klik hier)’. 

 

Sinds 2002 zijn er 235 Militair Ruiterbewijzen, 135 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 273 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

Klik hier voor meer informatie; klik hier om je in te schrijven.

 Luitenant Sananda Dieleman behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2009 op Manege Hoogenweg in Hardenberg