13 december 2015  
Militair Ruiterbewijs: 3e lichting 2015 geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag organiseerde de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) op Manege Hoogenweg in Hardenberg het laatste examen van 2015, in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', Afdeling Havelte.

 

Bij dit 43e examen werd het Militair Ruiterbewijs behaald door:  

 

  • Anne Bavelaar (NVBW).

 

Het Militair Ruiterbewijs in Zilver werd behaald door:

 

  • Majoor der Rijdende Artillerie Jan Pieter Tiedink
  • Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Herm Hullegie
  • Sergeant van de Geneeskundige Dienst Jessica Bruinenberg
  • Wachtmeester (R) der Cavalerie Romboud Zielman
  • Huzaar 1 (R) Bert Pluimers.

 

Generaal-majoor der Cavalerie b.d. jhr Harm de Jonge, voorzitter SMR: 'Dit examen was bijzonder. Niet alleen vanwege de geslaagden, maar meer nog omdat het het enthousiasme van ruiters en bestuur SMR tekent. Diverse ruiters hadden in eerdere instantie de proeven niet gehaald. Hun reactie was: onmiddellijk om nog een kans dit jaar vragen. Kortom: niet versagen. En het bestuur? Dat speelde daar op in. Zo kwam dit ingelaste examen tot stand'.

 

De volgende examens vinden plaats op 1 mei 2016 op Hippisch Centrum Nootdorp in Nootdorp, op 12 juni 2016 op Hippisch Centrum Muiderberg in Muiderberg en op 22 oktober 2016 op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde. De inschrijving opent zes weken voorafgaand aan het examen.

 

Sinds 2002 zijn er 237 Militair Ruiterbewijzen, 140 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 275 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Klik hier voor meer informatie.

 Huzaar Bert Pluijmers, wachtmeester Herm Hullegie en majoor Jan Pieter Tiedink behaalden vandaag in Hardenberg het Militair Ruiterbewijs in Zilver