3 juli 2015  
MRV roept kandidaten op voor Challenge Saumur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) nodigt kandidaten uit om zich aan te melden voor de 45e editie van de Challenge Saumur. Deze wordt verreden van vrijdag 2 tot zondag 4 oktober op het Defense Animal Centre in Melton Mowbray (Engeland), onder andere het trainingscentrum van de Household Cavalry

 

De Challenge Saumur is een eventingwedstrijd waarbij op een geloot paard wordt gereden: eerst een cross-country, daarna een springparcours, beide op B-niveau. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1970 tussen equipes van vier reserve-officeren uit België, Engeland, Frankrijk en (sinds midden jaren '90) Nederland en vindt afwisselend in deze landen plaats.

 

De oorspronkelijke gedachte achter deze wedstrijd is dat een bereden officier zich op een willekeurig paard door het terrein moet kunnen bewegen, wat naast kennis van en liefde voor het paard rijvaardigheid, vertrouwen en moed vereist.
 

De Challenge wordt vaak op spectaculaire locaties georganiseerd, zoals:

 

 

Op zaterdagavond vindt een galadiner plaats voor de ruiters, hun partners en andere leden van de delegaties.

 

Aan de deelnemers worden in principe de volgende eisen gesteld:

 

  • reserveofficier (actief dienend of b.d.) van enig krijgsmachtdeel, wapen of dienstvak (in incidentele gevallen kan de chef de délégation, Luitenant-generaal der Cavalerie b.d. Tony van Diepenbrugge, ook idem beroeps selecteren)
  • het behaald hebben van het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud en/of KNHS-winstpunten in eventing en/of succesvolle deelname aan eerdere edities van de Challenge Saumur.

 

Bij voldoende aanmeldingen (tenminste vier, bij voorkeur acht ruiters) wordt een crossclinic op een onbekend paard georganiseerd onder leiding van Ritmeester der Cavalerie Albert Lebon.

 

Voor geselecteerde ruiters is een bijdrage in de reis- en verblijfkosten beschikbaar van €200 pp. U wordt van harte uitgenodigd om uw interesse voor 17 juli kenbaar te maken bij de coördinator van de Challenge Saumur 2015, Ritmeester der Huzaren drs Antoon Splinter (klik hier).

 Eventing (ook Samengestelde Wedstrijd of Military) bestaat inmiddels ruim 100 jaar en is in Nederland ontstaan uit de wedstrijden ter selectie van het beste officiersdienstpaard. Hier ritmeester jhr Willem Gevaerts van Nuland met Duke of Duleek tijdens de Najaars Military 1933