5 juni 2015  
Koninklijke Marechaussee organiseert outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 9 juli 2015 organiseert een wedstrijdcommissie van de Koninklijke Marechaussee een militaire outdoorwedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' en conform de KNHS-reglementen.

 

De wedstrijd vindt plaats op Manege Middenhof in Maassluis en bestaat uit dressuur en springen, die parallel op zand worden verreden. De inschrijving is inmiddels geopend.

 

Dressuur 

In de rubrieken B tot en met Z2 wordt voor winstpunten gereden. 

 

Springen
In de rubrieken B tot en met ZZ wordt voor winstpunten gereden. Alle rubrieken worden verreden over een klassiek parcours gevolgd door een barrage met beoordeling op stijl, en een klassiek parcours gevolgd door een barrage op tijd. Voor ruiters die niet startgerechtigd zijn is het mogelijk om uit te komen in klasse BB, zowel laag (60 cm) als hoog (80 cm). 

 

Prijzen 

Voor elke rubriek worden bekers, rozetten en een statiedeken voor de beste militaire combinatie uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats te paard aansluitend aan elke rubriek.

  

Introducé(e)s 

Elke militair mag een civiele introducé(e) meenemen die kan deelnemen aan de wedstrijd, mits hij of zij lid is van de KNHS en in het bezit van een geldige startpas. Deze dient gelijk bij de inschrijving te worden opgegeven.

 

Programma   

Het geplande programma in het kort:  

  

  • 09:30 uur: parcours verkennen
  • 10:00 uur: aanvang dressuur
  • 10:00 uur: aanvang springen
  • 16:00 uur (schatting): einde.

 

Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog: 'Veel ruiters van de Marechaussee komen uit op militaire wedstrijden die door andere onderdelen worden georganiseerd. Daarom hebben Tweede luitenant der Koninklijke Marechaussee Rianne den Braven-de Neve en ik het initiatief genomen voor deze outdoor. We hebben een mooie accommodatie en zijn bezig met de voorbereidingen. We hopen dat er zoveel mogelijk combinaties van verschillende krijgsmachtdelen deelnemen en zien uit naar een mooie en sportieve wedstrijd'. 

 

Inschrijven   

Klik hier voor de aankondiging en hier voor het vraagprogramma. Deelnemers kunnen zich met een KNHS-inschrijfformulier (klik hier) bij Wachtmeester 1 Stephanie Gog (klik hier) inschrijven, onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl.

 Adjudant Arthur Schoonhoven behaalde het Militair Ruiterbewijs op het allereerste examen in Rotterdam, 2002, is hoofdinstructeur, hoefsmid en vleugeladjudant bij het Ere-Escorte Koninklijke Marechaussee en parcoursbouwer op de outdoorwedstrijd van 9 juli