7 mei 2015  
Inschrijving examens zondag 21 juni nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 21 juni organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs het eerste examen van 2015 op Hippisch Centrum Muiderberg in Muiderberg. Op deze dag kunnen de proeven voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden afgelegd.

 

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. De rijproeven, examenregels en inschrijfformulieren zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. De inschrijving sluit 7 juni.

  

Hippisch Centrum Muiderberg stelt paarden, stang-en-trenshoofdstellen en sabels ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden om deel te nemen en er voldoende capaciteit is.   

 

Meer informatie via hoofdinstructeur Sergeant (R) der Mariniers Arjen de Jong (klik hier), tevens instructeur bij het Cavalerie Ere-Escorte, die inmiddels vele ruiters succesvol naar het Militair Ruiterbewijs heeft begeleid.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen.

 

Sinds 2002 zijn er 228 Militair Ruiterbewijzen, 133 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 46 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 266 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier). Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Majoor Mathieu van Eupen behaalde het Militair Ruiterbewijs op het 2e examen, twaalfenhalf jaar geleden op de Knobbel in 't Harde, 2002