10 juli 2015  
Oproep foto's voor nieuwsberichten en Eregalerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) en de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) nodigen alle ruiters die ooit het Militair Ruiterbewijs (MRb), het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) of het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG) hebben behaald uit om hun gegevens in de Eregalerij (klik hier) te controleren en fotomateriaal aan te leveren. 

 

In de Eregalerij zijn alle ruiters vermeld die tot dusverre MRb, MRbZ of MRbG hebben behaald. Daarbij is de huidige cq laatste rang en waar van toepassing een onderstreepte link opgenomen naar een nieuwsbericht waarin ooit een foto van hen is afgebeeld. Inmiddels is van meer de helft van al deze ruiters ooit een foto in een nieuwsbericht en de Eregalerij geplaatst.

 

De MRV en de SMR streven ernaar om zoveel mogelijk ruiters die MRb, MRbZ of MRbG hebben behaald minimaal éénmaal met foto in de gezamenlijke nieuwsberichten over de militaire ruitersport te plaatsen. Daarbij wordt voorrang gegeven aan ruiters die naast MRb óók MRbZ of zelfs MRbG hebben behaald. De foto dient in uniform te zijn, idealiter te paard. Ook foto's uit de oude doos zijn welkom.

 

Is uw rang, krijgsmachtdeel, wapen of dienstvak veranderd? Pas dan zelf uw persoonlijke gegevens aan via de Login op www.militairruiterbewijs.nl of stuur een bericht naar redactie@militaireruitersport.nl. Heeft u MRb, MRbZ of MRbG behaald, maar nog nooit met een foto in een nieuwsbericht gestaan? Stuur dan een foto van van zo hoog mogelijke resolutie, liefst in kleur, naar redactie@militaireruitersport.nl of naar Postbus 1, 1390 AA Abcoude.

 

Sinds 2002 zijn er 233 Militair Ruiterbewijzen, 134 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 271 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Klik hier voor meer informatie.

 

 Huzaar Raymond Roest is sinds vele jaren ruiter bij het Cavalerie Ere-Escorte en behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2005