21 februari 2015  
Volkel organiseert outdoor met head-to-head

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 17 april organiseert Vliegbasis Volkel een militaire springwedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!'. De wedstrijd vindt plaats tijdens een nationaal concours op Stal Swanenberg in Schaijk, dat wordt gehouden van 16 tot en met 19 april 2015.

 

Stal Swanenberg is een van de grootste hippische complexen in Nederland, met onder andere vijftien hectare grond, een springtuin (60x80m) en vier dressuurpistes. Paardensport wordt hier tot en met het hoogste niveau bedreven, zowel springen als dressuur.

 

In klasse B tot en met Z wordt voor winstpunten gereden. Voor militaire ruiters die niet startgerechtigd zijn is het mogelijk om uit te komen in klasse BB. De prijsuitreiking vindt plaats te paard aansluitend aan iedere rubriek.

 

Ná alle rubrieken vindt een extra rubriek plaats op één spronghoogte (90 cm), een 'head-to-head'-wedstrijd. Hierbij rijden twee combinaties tegelijk naast elkaar in twee identieke parcoursen, op tijd. Dit wordt herhaald tot de snelste combinatie gewonnen heeft. In deze rubriek is plaats voor 8 militaire ruiters, dus schrijf je snel in.

 

Er is een flinke prijzenpot en het belooft een mooie wedstrijd te worden. De inschrijving is nu open. Het vraagprogramma is te vinden op www.startlijsten.nl. Aanvang eerste rubriek ca. 15:00. Mogelijkheid tot huren van stallen in overleg.

 

Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders: 'Voor dit concours van Volkel hebben we een nog mooiere locatie gevonden. Ook de extra rubriek is nieuw en belooft spectaculair te worden. Ik vind het belangrijk dat er variatie en een spelelement in onze wedstrijden zit, en dat er meer onderlinge competitie ontstaat onder de militairen. Vorig jaar organiseerden we een indoor, een derby, teamspingen, en nu een outdoor met een head-to-head. Ik merk ook aan de reacties dat de ruiters dit leuk vinden, en dat het meer samenbrengt. We hopen op nog meer deelnemers dan de vorige wedstrijden'.

 Soldaat Joost van Amstel behaalde vorig jaar het Militair Ruiterbewijs in Zilver en nam deel aan de SGW Schaijk op Stal Swanenberg