18 oktober 2015  
Militair Ruiterbewijs: 2e lichting 2015 geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren organiseerde de Stichting Militair Ruiterbewijs op de Manege Korps Rijdende Artillerie de tweede examendag van 2015, in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard', afdeling 't Harde.

 

Bij dit 42e examen werd het Militair Ruiterbewijs behaald door:  

 

  • Majoor (R) der Cavalerie b.d. Dick Boerwinkel en
  • Soldaat (R) van de Nationale Reserve Marko Spithoff.

 

Het Militair Ruiterbewijs in Zilver werd behaald door:

 

 

Majoor der Rijdende Artillerie Jan Pieter Tiedink, vice-voorzitter afdeling ’t Harde: 'Graag feliciteer ik de geslaagde ruiters met het resultaat. Volgend jaar organiseren we opnieuw een examen, voor het vijfde jaar op rij in het vierde kwartaal. Het wordt voor ons een jublieumjaar, want de Manege Korps Rijdende Artillerie bestaat in 2016 50 jaar. In dat kader gaan we volgend jaar ook diverse andere activiteiten organiseren'.

 

Extra examen: 13 december 2015

De Stichting Militair Ruiterbewijs organiseert dit jaar nog een extra examen, het derde en laatste van 2015: op zondag 13 december op Manege Hoogenweg in Hardenberg, in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard', afdeling Noordoost. De inschrijving opent op 30 oktober.

 

Sinds 2002 zijn er 235 Militair Ruiterbewijzen, 135 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 273 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Klik hier voor meer informatie.

 Majoor Dick Boerwinkel zette een record neer door op 75-jarige leeftijd het Militair Ruiterbewijs te behalen, huzaar Oscar van den Berg behaalde het Militair Ruiterbewijs in Zilver en soldaat Marco Spithoff het Militair Ruiterbewijs - alle drie op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde (foto: Dennis Boom)