21 juni 2015  
Militair Ruiterbewijs: 1e lichting 2015 geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag organiseerde de Stichting Militair Ruiterbewijs het eerste examen van 2015 op Hippisch Centrum Muiderberg

 

Bij dit 41e examen werd het Militair Ruiterbewijs behaald door:  

 

  • Generaal-majoor der Cavalerie b.d. en Adjudant-generaal in buitengewone dienst van Z.M. de Koning Henk Morsink
  • Ritmeester (R) der Huzaren mr Amin Mansour 
  • Eerste luitenant (R) der Huzaren drs Tom Sloot
  • Wachtmeester (R) der Koninklijke Marechaussee b.d. Wilbur Bakker Schut
  • Huzaar (R) Oscar van den Berg.

 

Sergeant (R) der Mariniers Arjen de Jong, eigenaar van en instructeur aan Hippisch Centrum Muiderberg: 'Het examen Militair Ruiterbewijs is interessant doordat er verschillende aspecten in één proef worden gecombineerd. De militaire houding wordt in combinatie gebracht met dressuur, een kleine balansoefening en sabelexercitie.

 

Nieuwe ruiters onderschatten wel eens de noodzaak om naast de dressuur en die balansoefening ook de militaire houding en de sabelexercitie goed onder de knie te krijgen. Dat kan ook alleen wanneer je begrijpt wat, waarom en hoe je het doet. Succes bij het examen ligt derhalve in 1) een goede voorbereiding, 2) discipline, 3) kalmte en 4) zelfreflectie. Daarbij is er geen ruimte voor excuses naar jezelf. Graag feliciteer ik de vandaag geslaagde ruiters van harte'. 

 

Sinds 2002 zijn er 233 Militair Ruiterbewijzen, 134 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 271 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Klik hier voor meer informatie.

 Huzaar Oscar van den Berg, luitenant Tom Sloot, ritmeester Amin Mansour en generaal Henk Morsink behaalden vandaag het Militair Ruiterbewijs op Hippisch Centrum Muiderberg (foto: Dennis Boom)