11 mei 2015  
Eerste Zilver en Goud van 2015 in Hardenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren werd in Hardenberg de eerste militaire eventingwedstrijd van dit jaar georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), afdeling Havelte, als onderdeel van een grotere wedstrijd bij Manege Hoogenweg. 

 

Bovendien werd een separate onderlinge wedstrijdrubriek van de MRV verreden voor combinaties zonder startpas, waarvoor het Militair Ruiterbewijs (MRb) vereist is en waarbij de onderdelen verder gelijk zijn aan KNHS-klasse B.

 

De uitslag van de militaire combinaties in klasse B, in handicap gecombineerd met de onderlinge wedstrijdrubriek met combinaties zonder startpas:

  

   1) Huzaar (R) Maarten Wenting met Zoë *)
   2) Huzaar (R) Michael Hazendonk met Tangelo
   3) Huzaar 1 (R) mr Detlev Grin met Chess
   4) Huzaar 1 (R) Richard Eising met Vincent
   5) Huzaar (R) Maarten Wenting met Evy-Vanessa
   6) Huzaar 1 (R) mr Detlev Grin met Bibi
   7) Tweede luitenant (R) der Huzaren ir André Olthof met Boaz
   8) Kapitein-luitenant ter zee-arts jhr drs Jaap Boreel met Esprit
   9) Kapitein der Koninklijke Marechaussee Bart Maandag met Amy
 10) Ritmeester-paardenarts (R) der Huzaren drs Gerrit Kampman met Ginny

 

   *) Huzaar Wenting was met Zoë ook overall-winnaar van KNHS-klasse B.

 

De volgende ruiter behaalde het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ): 

 

  • Huzaar (R) Michael Hazendonk

 

De volgende ruiters behaalden het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG): 

 

  • Huzaar 1 (R) mr Detlev Grin
  • Huzaar (R) Maarten Wenting.

 

Brigadegeneraal der Cavalerie b.d. Paul Kautz, voorzitter MRV: 'De afdeling Havelte organiseerde inmiddels haar vijfde eventingwedstrijd. Zo’n evenement vergt veel voorbereiding en op de dag zelf zijn veel vrijwilligers in de weer om alles goed en veilig te doen verlopen. Dit lustrum is een compliment en felicitatie waard, waar het bestuur trots op kan zijn. De military diende vroeger als examen voor de bereden militair; nu is het mogelijk hiermee het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud te behalen. Laten we deze traditie voortzetten!'. 

 

Alle ruiters met een Militair Ruiterbewijs (MRb, MRbZ, MRbG) zijn opgenomen in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier). Kijk op www.militairruiterbewijs.nl en www.militaireruitersport.nl voor meer informatie.

 De huzaren Maarten Wenting (op de foto met het paard Zoƫ) en Detlev Grin verrichtten een huzarenstukje door gisteren beiden (naast de overige vereisten) de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg tweemaal uit te rijden, waarmee beiden het Militair Ruiterbewijs in Goud behaalden