24 november 2015  
Uitslag spring- en dressuurwedstrijden 't Harde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag organiseerde de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling 't Harde, de laatste van een nieuwe cyclus spring- en dressuurwedstrijden op de Manege Korps Rijdende Artillerie (klik hier).

De wedstrijden waren zowel onderling als opengesteld voor KNHS-ruiters:

 

  • 16 mei 2015: KNHS-springwedstrijd met 93 starts: 22 in klasse BB, 34 in B, 20 in L, 13 in M, 4 in Z
  • 23 mei 2015: onderlinge dressuurwedstrijd met 16 starts in klasse B en L
  • 21 november 2015: KNHS-dressuurwedstrijd met 58 starts: 12 in klasse B, 30 in L, 16 in M. 

 

De volgende militaire combinaties behaalden de hoogste plaats in hun klasse:

 

  • springen klasse B: Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Angela Kalkman met Zielas
  • springen klasse L: Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Molenkoning's Maximus
  • springen klasse M: Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Molenkoning's Maximus
  • dressuur klasse L1: Soldaat 1 van de Geneeskundige Dienst Liza de Pagter met Adjudant.

 

Majoor der Rijdende Artillerie Jan Pieter Tiedink, vice-voorzitter afdeling ’t Harde: 'Dit was onze eerste wedstrijdcyclus, waarbij we de wedstrijden bewust ook open hebben gesteld voor niet-militairen met een startpas van de KNHS. De deelnemers waren erg enthousiast. Ze roemen de mooie faciliteiten van de manege en de organisatie met militaire precisie en leiding!

 

We hebben ons dit jaar kunnen bekwamen in de wedstrijdadministratie en nuttige kennis opgedaan over de procedures van de KNHS. De Manege Korps Rijdende Artillerie staat in een omgeving waar veel mensen in de ruitersport actief zijn. Dit zorgt voor veel enthousiaste deelnemers uit de omgeving en vraagt tegelijkertijd een goede afstemming met verenigingen in de regio'.

 

Majoor der Artillerie Kim Schreuder, voorzitter afdeling ’t Harde: 'De ervaringen van 2015 nemen we mee bij de voorbereidingen van de activiteiten in 2016. Dat wordt een bijzonder jaar, met het 50-jarig jubileum van de Manege Korps Rijdende Artillerie.

 

Volgend jaar organiseren we, naast tal van andere activiteiten, een spring- en vier dressuurwedstrijden. Bij deze wedstrijden zijn er militaire rubrieken en kunnen ook civiele ruiters deelnemen. Dit zorgt voor goede concurrentie voor de militaire ruiters en geeft de civiele deelnemers met KNHS-startpas de mogelijkheid om in een militaire ambiance een wedstrijd te kunnen rijden'.

 Sergeant Emily Sanders eindigde dit jaar in 't Harde met Molenkoning's Maximus als beste militaire combinatie bij het springen in klasse L en M