28 januari 2015  
Nieuwe reeks dressuurwedstrijden in 't Harde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Afdeling 't Harde van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) organiseert dit jaar een nieuwe reeks van vier dressuurwedstrijden op de Manege Korps Rijdende Artillerie.

 

Er worden twee onderlinge dressuurwedstrijden georganiseerd (voor MRV-leden) en twee KNHS-dressuurwedstrijden die open staan voor KNHS-leden, waarbij militaire ruiters bovendien in een militaire rubriek worden gerankt.  Bij de KNHS-wedstrijden wordt voor winstpunten gereden.

 

De Afdeling 't Harde looft een beker uit voor de combinatie met het hoogste gemiddelde puntenaantal van de beste 3 proeven verreden op deze wedstrijden (waarbij steeds 2 proeven per wedstrijd gereden kunnen worden). 

 

De wedstrijden vinden plaats op:

 

  datum dressuurwedstrijd
  • za 7 februari KNHS-wedstrijd (klasse B-M2) met militaire rubriek
  • za 23 mei onderlinge dressuurwedstrijd (klasse B-Z)
  • za 19 september   onderlinge dressuurwedstrijd (klasse B-Z)
  • za 28 november KNHS-wedstrijd (klasse B-M2) met militaire rubriek

 

Het geplande programma van de eerste wedstrijd op zaterdag 7 februari is als volgt (tevens indicatief voor de overige wedstrijden): 

 

  • 09:00 uur: aanvang klasse B, overige klassen aansluitend
  • 12:30 uur: lunch
  • 15:30 uur (schatting): laatste prijsuitreiking.

 

De inschrijving sluit steeds een week voor de wedstrijd. Deelnemers kunnen zich door middel van het KNHS-inschrijfformulier (klik hier) inschrijven via tharde@militaireruitersport.nl. De vraagprogramma's, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op de pagina van de Afdeling 't Harde (klik hier); die van de KNHS-wedstrijden bovenden op www.startlijsten.nl en www.knhs.nl.

 

Majoor der Artillerie Kim Schreuder, voorzitter Afdeling 't Harde: 'In 't Harde rijden inmiddels meer dan 20 militaire ruiters met een startpas, en dat aantal groeit. Wij willen onze fantastische faciliteiten meer gaan inzetten om goede wedstrijden te organiseren en voor winstpunten te kunnen rijden, en beginnen daarom dit jaar met twee onderlinge en twee KNHS-dressuurwedstrijden.

 

De wedstrijden in februari en november worden in de binnenbaan (20x40m) gereden; de wedstrijden in mei en september in de buitenbaan (20x60m). Aan de KNHS-wedstrijden kunnen ook niet-militairen deelnemen. Dat zorgt voor grotere concurrentie. Bovendien worden dezelfde rijproeven ook gerankt in een aanvullende militaire rubriek. Alle aanmeldingen van harte welkom!'.

 Majoor Eric Huijsman, hier in de gouden dolman van de Rijders, behaalde het Militair Ruiterbewijs (MRb) in 2002, tijdens het 1e van inmmidels 7 MRb-examens op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde. Vanaf 2015 worden er ook dressuurwedstrijden in 't Harde georganiseerd