15 mei 2015  
Inschrijving NMK Dressuur, Springen nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 26 juni 2015 organiseert de de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met het Bureau Intermationale Militaire Sport de Nationaal Militair Kampioenschappen Dressuur en Springen (NMK/DS) op Stal Groenendaal in Bunschoten.

 

De wedstrijd wordt georganiseerd conform de KNHS-reglementen en staat open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden. Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald kunnen op het NMK/DS het Militair Ruiterbewijs in Zilver behalen.

 

Dressuur 

De dressuur wordt verreden in de klassen B tot en met ZZ-Licht. Voor de uitslag wordt het gemiddelde van twee proeven genomen. De Militair Kampioen Dressuur is de actief dienende beroepsmilitair of reservist die (eventueel in handicap) vanaf klasse M1 wint.

 

Springen
Het springen wordt verreden in de klassen BB tot en met ZZ. Per combinatie worden twee parcoursen gereden: bij BB-B eerst een parcours klassiek op stijl met barrage, gevolgd door een parcours klassiek direct op stijl; bij L-ZZ eerst een parcours klassiek met ingebouwde barrage, gevolgd door een klassiek parcours direct op tijd. De Militair Kampioen Springen is de actief dienende beroepsmilitair of reservist die (eventueel in handicap) vanaf klasse M wint.

 

Prijzen 

Voor elke rubriek worden rozetten en eremetaal uitgereikt. Er worden extra prijzen ter beschikking gesteld voor de Militair Kampioenen en de beste ruiters bij dressuur en springen in de klassen B en L (in handicap, ter beoordeling van de jury). De prijsuitreiking en bekendstelling van de Militair Kampioenen Dressuur en Springen 2015 vinden plaats te paard na alle klassen.
 

Programma   

Het geplande programma in het kort:  

  

  • 08:00-12:30 uur, dressuur: klasse B en L twee ringen outdoor; klasse M tot en met ZZ-Licht één ring outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard;
  • 14:30-17:30 uur, springen: klasse BB tot en met ZZ twee parcoursen outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard.

 

Inschrijven    

De inschrijving is open en sluit 19 juni. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef of parcours. Klik hier voor het programmaboekje. Deelnemers dienen lid te zijn van de MRV (gratis inschrijving op www.militaireruitersport.nl) en kunnen zich met een KNHS-inschrijfformulier aanmelden via nmk.secretariaat@gmail.com, onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl

 Rijder Marloes van der Toolen werd in 2006 met het paard Miracle Nationaal Militair Kampioen Springen en behaalde daarmee het Militair Ruiterbewijs in Zilver