28 augustus 2015  
Inschrijving examen 17 oktober nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 17 oktober organiseert de Stichting Militair Ruiterbewijs in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', Afdeling 't Harde, het tweede examen van 2015.

 

Het examen vindt plaats op de Manege Korps Rijdende Artillerie op de Tonnetkazerne in 't Harde. Zowel de proeven voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) als het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) kunnen worden afgelegd.

  

Het MRb-examen toetst de controle over het paard bij het rijden met stang-en-trenshoofdstel en getrokken sabel, zoals bij de Grote Ceremoniën van Staat gebruikelijk is. De rijproeven, examenregels en inschrijfformulieren zijn te vinden op www.militairruiterbewijs.nl. De inschrijving sluit 3 oktober.

 

Dit wordt het achtste examen dat wordt georganiseerd op de Manege Korps Rijdende Artillerie. Door een uitmuntende voorbereiding behaalden vorig jaar oktober alle kandidaten hier (voor het eerst ooit) de rijproeven voor het Militair Ruiterbewijs en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (klik hier).

 

De Manege Korps Rijdende Artillerie stelt paarden, sabels en stang-en-trenshoofdstellen ter beschikking, onder voorbehoud dat kandidaten ter plaatse komen trainen, zij als voldoende gekwalificeerd worden bevonden om deel te nemen en er voldoende capaciteit is. Ook is het mogelijk om op de Manege Korps Rijdende Artillerie aanvullende rijlessen te nemen en oefenexamens af te leggen (klik hier).

 

Sinds 2002 zijn er 233 Militair Ruiterbewijzen, 134 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 271 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor meer informatie; klik hier om je in te schrijven.

 Soldaat Liza de Pagter behaalde vorig jaar in 't Harde zowel het Militair Ruiterbewijs als het Militair Ruiterbewijs in Zilver