20 maart 2015  
Inschrijving NMK Eventing 2015 opent vannacht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannacht, zaterdag 21 maart om 00:00, opent de inschrijving voor Eventing Maarsbergen en het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing 2015, dat zaterdag 30 mei op Landgoed Maarsbergen wordt verreden.

 

Eventing is de meest allround vorm van hippische sport, waarbij ruiter en paard in drie disciplines presteren: dressuur, springen en een cross-country. De cross gaat over een parcours van enkele kilometers met ca. 25 vaste hindernissen. Met name de cross vraagt optimale samenwerking tussen ruiter en paard, waarbij wederzijds vertrouwen de basis vormt.

 

KNHS-rubrieken B en L 

Het NMK Eventing wordt onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) georganiseerd in combinatie met Eventing Maarsbergen, een van de mooiste eventingwedstrijden op de kalender van de KNHS. Deelnemers in klassen B en L dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn.

 

Onderlinge militaire rubrieken B en L 

Naast de KNHS-rubrieken B en L is het voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om uit te komen in een separate onderlinge wedstrijd(rubriek) op niveau B waarvoor wel het Militair Ruiterbewijs maar geen startgerechtigdheid in eventing vereist is, en waarbij de onderdelen qua spronghoogte, beoordeling en puntentelling gelijk zijn aan klasse B. Onder bepaalde voorwaarden (klik hier) is het voor hen ook mogelijk om op niveau L mee te dingen naar de titel Nationaal Militair Kampioen Eventing.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud 

Prestaties in de KNHS- en de onderlinge wedstrijd(rubrieken) tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.

 

Klik:

  • hier voor alle Militair Kampioenen Eventing sinds 1903
  • hier voor de regels voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud
  • hier voor een impressie van de hindernissen op het NMK Eventing 2014
  • hier voor een gopro-opname van de cross op het NMK Eventing 2014
  • hier om je aan te melden en hier voor het inschrijfformulier (NB: vermeld op het inschrijfformulier 'aanmelding NMK Eventing 2015' en waar van toepassing 'onderlinge rubriek, niveau B / L'). Deadline: 16 mei 2015.

 

Eerste luitenant (R) der Huzaren bd mr Willemina van der Goes: 'Eventing Maarsbergen is begonnen in 2002, met een Challenge Saumur voor 32 militaire ruiters op niveau BB. Nu, 14 edities later, zijn we uitgegroeid tot 440 starts, waarvan de helft op internationaal CIC-niveau (Concours International Combiné).

De wedstrjid was nog nooit zo groot, met 220 starts in CIC* en CIC**. De cross wordt gebouwd door de Engelse parcoursbouwer Eric Winter. Onder ruiters is het beeld dat als je op Eventing Maarsbergen de CIC* kunt rijden, je klaar bent voor CIC**; en dat als je hier de CIC** kunt rijden, je klaar bent voor CIC***.  

   

Daarom rijden dit jaar de Nederlandse, Duitse en Engelse top hier om hun paarden te trainen voor de allerzwaarste wedstrijden. We hebben dit jaar voor het eerst ook stallen op het terrein. Door het succes van de internationale rubrieken moeten we dit jaar klasse M echter schrappen, ook voor het NMK. 

   

Wel blijven we B (100 starts) en L (120 starts) aanbieden, ook voor het NMK, waarvoor ik zelf de parcoursbouwer ben. Klasse B is net als vorig jaar zonder dressuur, opdat we zoveel mogelijk starts aankunnen. We verwelkomen graag zoveel mogelijk toeschouwers en goed voorbereide militaire combinaties'.  

  Brigadier Ingrid Schuitemaker was in 2010 met B&R Parceleen winnaar zwaarste categorie (klasse M) op het NMK Eventing in Maarsbergen. Zij won daarmee de 'Aert van der Goes'-trofee en behaalde het Militair Ruiterbewijs in Goud