28 februari 2015  
Inschrijving Eventing Hardenberg opent morgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), afdeling Havelte, organiseert op zondag 10 mei 2015 voor de vijfde keer een eventingwedstrijd in samenwerking met Manege Hoogenweg bij Hardenberg. De inschrijving voor deze wedstrijd opent morgen.

 

Deze wedstrijd wordt verreden volgens de KNHS-regels, in de klassen B en L. Militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn kunnen uitkomen in een separate onderlinge wedstrijd(rubriek) waarvoor wel het Militair Ruiterbewijs maar geen startgerechtigdheid in eventing is vereist, en waarbij de onderdelen gelijk zijn aan klasse B. Prestaties tijdens deze wedstrijd tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.

 

Klik hier voor de hindernissen in de cross-country (klasse B) in 2013. Inschrijven is uitsluitend mogelijk via www.startlijsten.nl. In overleg is het mogelijk om met een paard van Manege Hoogenweg op deze wedstrijd uit te komen, onder voorbehoud van vooroefening ter plaatse en ter discretie van Manege Hoogenweg.

 

Ritmeester-paardenarts (R) der Huzaren Gerrit Kampman, voorzitter afdeling Havelte: 'Onze afdeling bestaat 15 jaar; deze wedstrijd 5 jaar. We werken dit jaar met een nieuwe parcoursbouwer; de cross wordt zorgvuldig neergezet en heeft een sympathiek karakter. Het is een unieke kans om het Militair Ruiterbewijs in Goud te halen. De lijst met Ruiterbewijzen groeit; die van Goud kan nog wel wat langer worden. Neem de uitdaging aan en doe mee!'.

 

Huzaar 1 (R) Richard Eising, instructeur Manege Hoogenweg: 'We oefenen doorgaans op zondagmorgen. Ook ruiters van buitenaf kunnen hier oefenen in het terreinwerk, en zelfs een weekeinde overnachten. Verder werken we met veel vrijwilligers. Ook op de dag zelf hebben we nog plaats voor hindernisjury's. Het mooie van ons terrein is dat het overzichtelijk is voor het publiek. Ruiters, vrijwilligers en toeschouwers: welkom!'.

 

Deelnemers kunnen zich door middel van het KNHS-inschrijfformulier (klik hier) inschrijven via concours@manegehoogenweg.nl. De vraagprogramma's, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op de pagina van afdeling Havelte (klik hier), op www.startlijsten.nl en www.knhs.nl. De inschrijving sluit op 3 mei.

 

Deelname is op eigen verantwoordelijkheid en voor rekening en risico van de deelnemers. De MRV, Manege Hoogenweg en de grondeigenaren aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade aan lijf en goed. Militairen dienen in correct militair tenue deel te nemen. 

 

Klik hier voor de regels voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud. Ruiters die in aanmerking komen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud dienen dit uiterlijk twee weken voor de wedstrijd schriftelijk onderbouwd via secretaris@militairruiterbewijs.nl kenbaar te maken. 

 Majoor Hein van der Meer won in 1989 met het paard Wim het Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd (Eventing) en behaalde daarmee het Militair Ruiterbewijs in Goud