31 januari 2015  
KMSV-Fonds sponsort MRV 'Te Paard!'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds heeft besloten om in 2015 de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) te sponsoren bij de aankoop van nieuwe erepenningen

 

De penning werd in 1889 ingesteld en symboliseert de verbondenheid van de MRV met haar voorloper, de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV). De penning toont het in 1898 door Eerste luitenant der Huzaren jhr Johan Mock ontworpen logo van de KMSV, met het opschrift 'Militaire Sportvereeniging' (tot 1911), 'Koninklijke Militaire Sportvereeniging' (1911-1953) en 'Militaire Ruitersportvereniging Te Paard' (vanaf 1956). De keerzijde vermeldt de naam van de ontvanger en de reden voor toekenning.

 

De penning werd historisch uitgereikt in drie varianten: brons, zilver en goud. De bronzen penning werd van 1889 tot 1939 toegekend voor prestaties tijdens militaire wedstrijden. De erelegpenning in zilver wordt door het bestuur van de MRV toegekend voor bijzondere prestaties of verdiensten; de erelegpenning in goud voor uitzonderlijke prestaties of verdiensten.

 

Luitenant-kolonel der Cavalerie Engelbert van der Hoog, voorzitter van het KMSV-Fonds: 'Wij verlenen eenmaal per jaar een bescheiden financiële ondersteuning. Daarbij geven we de voorkeur aan materiële zaken voor evenementen die het terreinrijden bevorderen. Die liggen het meest in lijn met de geschiedenis van de KMSV, en gaan bovendien jaren mee. 

  

Voor 2015 kiezen wij voor een nieuwe reeks erelegpenningen van de MRV. Deze werden oorspronkelijk ingesteld door de KMSV, de voorloper van de MRV èn het KMSV-Fonds. De penningen liggen dus in lijn met de geschiedenis van de KMSV, en gaan ook jaren mee. De MRV wil de penningen meer gaan inzetten om prestaties en met name verdiensten te belonen. Hiermee hopen wij de militaire ruitersport indirect maximaal te stimuleren'. 

  

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), tevens de directe voorganger van de op 24 april 1956 opgerichte MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

Aanvragen dienen jaarlijks uiterlijk op 1 januari schriftelijk onderbouwd te worden ingediend. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude. Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 De voorzijde van de erepenning van de MRV toont het in 1898 door luitenant jhr Johan Mock ontworpen logo van de KMSV