2 september 2014  
Militaire rubriek SGW Schaijk op 19 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 19 oktober wordt voor het eerst een eventingwedstrijd georganiseerd op Stal Swanenberg in Schaijk, nabij Vliegbasis Volkel.

 

Stal Swanenberg is een van de grootste hippische complexen in Nederland, met onder andere vijftien hectare grond, een springtuin en vier dressuurpistes. Wekelijks vinden hier dressuur- en springwedstrijden plaats, waar dit jaar voor het eerst eventing aan wordt toegevoegd.

 

De eventingwedstrijd wordt verreden in de klasse BB en B; de inschrijving daarvoor is nu geopend. Deelnemers aan de klasse B dienen conform de regels van de KNHS startgerechtigd te zijn.

 

Als onderdeel van SGW Schaijk organiseert Vliegbasis Volkel onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' een onderlinge militaire rubriek, die voor zowel de klasse BB als B uit dressuur, springen en cross-country bestaat. Voor militaire ruiters die niet startgerechtigd zijn is het mogelijk om uit te komen in klasse BB van deze onderlinge rubriek.
 

Eerste luitenant (R) der Huzaren b.d. Willemina van der Goes-Petter, parcoursbouwer cross van SGW Schaijk: 'Het is een aantrekkelijk terrein, met afwisselend weiland, open stukken en wat jonger en ouder bos. Ook de kwaliteit van de bodem viel me direct positief op. Stoer dat het organiserende team, dat bestaat uit vijf vrouwen, hier de schouders onder een nieuwe eventingwedstrijd zet.  

 

Dat kost veel tijd; om een nieuwe wedstrijd van de grond te krijgen moet je stevig in je schoenen staan. De komende twee maanden wordt er veel werk verzet, zowel in het terrein als om de hindernissen te bouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hier op 19 oktober een leerzame cross staat, waarin alle soorten opgaves zijn verwerkt'.  

 

Voor deze wedstrijd is het mogelijk om een paard te huren bij Stal de Rietvenne in het nabij gelegen Boekel. Stal de Rietvenne levert ook springpaarden voor onder andere het NMK Eventing in Maarsbergen, het NK Moderne Vijfkamp in Papendal, het WK Moderne Vijfkamp in Berlijn, de Militaire Derby en Indoor Springen Vliegbasis Volkel.

 

Deelnemers kunnen zich per e-mail inschrijven bij Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders via esc.sanders@mindef.nl. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl.

 Wachtmeester Wendy van den Bogaard kwam dit jaar met het paard Baron Diemaco uit op het NMK Eventing in klasse B